Terug naar Afdingen op de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Afdingen op de iPad

Door Redactie iCreate9 februari 2010 12:012 min. leestijd0

Als de verkoopaantallen van de iPad niet voldoen aan de (hoge) verwachtingen staat Apple open voor prijsverlagingen. Dit meldt de Wall Street Journal nadat analisten hebben vergaderd met Apple.

Op dit moment staat de iPad met 16 GB en WiFi gepland om eind maart gelanceerd te worden voor 499 dollar. We hebben berekend dat dit in Europa uitpakt als 449 euro.

Mocht de iPad niet direct een succes blijken dan is Apple lenig genoeg om in te grijpen. Dit kan betekenen dat de iPad een paar tientjes voordeliger wordt of dat er een korting zal komen wanneer je de iPad aanschaft met een abonnement. In Oostenrijk worden, eind maart, de eerste iPads verkocht inclusief tweejarig internetabonnement met 333 euro korting. Zo’n korting kan dus oplopen als de verkoopaantallen gepusht moeten worden.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Ik zie het echter niet gebeuren dat de iPad van 449 euro in prijs verlaagd wordt. Het enthousiasme voor de iPad is nog niet overweldigend maar een lagere verkoopprijs maakt het apparaat niet beter. De consumenten die niet overtuigd zijn van de iPad zullen niet plotseling het licht zien met een lagere verkoopprijs. Hoeveel korting kun je ook nog geven op een apparaat van 449 euro? Vriend en vijand werden namelijk al verrast door deze lage instapprijs. De verwachte verkoopprijs was, voor de onthulling, rond de 1000 euro.

Een prijsverlaging is onwaarschijnlijk, dat neemt niet weg dat het eerder is voorgekomen. Zo is binnen twee maanden na lancering de 8 GB iPhone in verkoopprijs verlaagd van 599 dollar naar 399 dollar. Met het gevolg dat de verkoopaantallen verdubbelden.

We komen er maar op een manier achter hoeveel korting Apple wil geven op de iPad, het apparaat massaal niet kopen en dan afdingen.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar