Terug naar Adobe: Red accuduur MacBook Air – vermijd HTML5
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Adobe: Red accuduur MacBook Air – vermijd HTML5

Door Redactie iCreate9 november 2010 16:432 min. leestijd0

Eerder deze week schreven we over de accuduur van de nieuwe 11-inch MacBook Air dat volgens Ars Technica de accu bij het bladeren door websites met Flash-advertenties (die de CPU onnodig lang belasten) veel meer stroom verbruikt als Adobe Flash Player is ingeschakeld. De accu is dan al na vier uur leeg, in plaats van pas na zes uur, terwijl de accucapaciteit toch al vrij beperkt is. Daaruit concludeerden we, net als Steve Jobs, dat je bij Adobe Flash maar het beste uit de buurt kunt blijven. Maar we hebben buiten de waard gerekend: volgens Adobe is dat veel te kort door de bocht.

Technologieblog Fast Company sprak met Adobe’s technisch directeur Kevin Lynch over de MacBook Air en de hetze van Apple tegen Flash.

Wat Ars Technica over het stroomverbruik van de MacBook Air beweert, is volgens Lynch onjuist: ‘Als je content wilt weergeven, zal elke technologie bij het weergeven daarvan meer stroom verbruiken dan bij het niet-weergeven ervan. Gebruik van Flash verhoogt dus inderdaad het stroomverbruik, maar als je voor het weergeven van [multimediale, red.] advertenties gebruikmaakt van het door Apple bejubelde HTML5, kost dat nog veel meer verwerkingskracht en dus meer stroom dan Flash’, aldus Lynch, die zich beroept op verschillende onderzoeken waarin wordt bevestigd dat Flash juist een langere accuduur oplevert dan HTML5.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Dat Apple de hetze tegen Adobe’s Flash-technologie aanmoedigt, noemt Lynch betreurenswaardig. ‘Wij denken dat het niet goed is voor het web om onderdelen af te sluiten en bepaalde soorten expressie te blokkeren. Dat is pijnlijk voor Adobe, maar vooral voor al die mensen die een decennium lang een hoop energie hebben gestoken in het maken van content die Apple-gebuikers straks ineens niet meer kunnen bekijken.

Ondertussen bekijkt Adobe hoe ze de groeiende aanwezigheid van HTML5-content op internet een plaats kan geven. Twee weken geleden heeft Adobe al een demo getoond van een Flash-to-HTML5 converter, waarmee ontwikkelaars hun Flash-content in HTML5 kunnen omzetten (zie filmpje).

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar