Terug naar Adobe en OS X samen naar "Gala"
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Adobe en OS X samen naar "Gala"

Door Redactie iCreate29 april 2010 10:352 min. leestijd0

Adobe heeft een beta versie van de nieuwste versie van Flash Player voor Mac OS X vrijgegeven onder de naam “Gala”. Mac OS X krijgt hierdoor hardwarematige ondersteuning voor het decoden van de veelgebruikte H.264 video codec.

Het decoden van H.264 wordt (op de Mac) op dit moment gedaan door je processor en die heeft het hier zwaar mee. Gala zorgt ervoor dat deze rekentaak verplaatst wordt van je processor naar de videokaart, die hier veel minder moeite mee heeft. Zo hou je je processor vrij voor andere taken en kijk je de HD video’s, op bijvoorbeeld YouTube, zonder problemen.

Helaas is de beta niet voor iedereen weggelegd. In de “release notes” valt te lezen dat de ondersteuning alleen voor Mac OS X 10.6.3 en hoger bedoeld is en alleen werkt met de videokaarten NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M of de GeForce GT 330M. Deze kun je vinden in de laatste twee generaties van de MacBook Pro en de huidige versies van de MacBook, MacBook Air, en Mac Mini computers. Over de andere hardwareplatformen van Apple is nog geen informatie vrijgegeven.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze betaversie  zal geïntegreerd worden in de officiële release van Flash 10.1, die nog voor de zomer moet uitkomen. Wil je de beta zelf ook uitproberen? Download hem vanaf onze zustersite Download.CHIP.nl.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar