Terug naar Adobe CS5: de hoogtepunten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Adobe CS5: de hoogtepunten

Door Redactie iCreate14 april 2010 13:402 min. leestijd0

Met de komst van de nieuwe MacBook Pro schuift de onthulling van Adobe’s Creative Suite 5 een beetje naar de achtergrond. Collega’s van Advanced Photoshop, denken hier heel anders over! Hoofdredacteur Ton Heijen nam afgelopen maandag plaats bij Adobe en was na anderhalf uur helemaal op de hoogte van de nieuwste functies en mogelijkheden. We bespreken de hoogtepunten.

‘Crossmedia’ is het toverwoord in CS5. Artikelen in InDesign kunnen tot leven komen door leuke animaties, filmpjes en muziek toe te voegen. Schrijf het resultaat weg als SWF-bestand zodat het te openen is met Flash Player. De mogelijkheid om met InDesign eBooks te maken, voor bijvoorbeeld de Apple iPad, is verbeterd.

‘Vullen met behoud van inhoud’ spreekt nog meer tot de verbeelding. Met deze functie in Photoshop CS5 verwijder je ongewenste elementen uit een afbeelding. Een lelijke lantaarnpaal, papierprop of boos kijkende buurman is zo verholpen. De pientere software analyseert de omgeving en vult na verwijderen de achtergrond aan. Volgens Heijen werkt ‘vullen met behoud van inhoud’ verbluffend goed.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De hipste functie is volgens Heijen het nieuwe ‘Mixerpenseel’. Hiermee pas je realistische schildereffecten toe, zoals het in elkaar laten overlopen van kleuren. Neem een likje blauw op het virtuele penseel en de kleuren in de afbeelding mengen zoals echte verf. De gebruiker heeft zelfs controle over de vochtigheid van de kwast. Net zoals een echte schilder kun je verschillende penseelstreken maken. De functie ‘Kwastuiteinden’ is hier verantwoordelijk voor.

Is dit interessant voor de meeste consumenten? Natuurlijk, maar de aanschafprijs is een struikelblok. Alleen Photoshop CS5 kost al 1009 euro in de Apple Store, de complete Master Collection CS5 gaat ongeveer 3500 euro kosten. Alleen professionals kunnen zich zulke bedragen veroorloven.

Wil je Creative Suite 5 met je eigen ogen bewonderen zonder een vermogen te betalen? Op de Adobe Pulse-website staan handige video’s.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar