Terug naar Accuprobleem iPhone 6(s): dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Accuprobleem iPhone 6(s): dit moet je weten

Door Laura Grootaarts19 januari 2017 12:032 min. leestijd3

Heb je een iPhone 6s, dan kan het zijn dat je problemen hebt met de accu. Een groeiend aantal gebruikers van de iPhone 6s merkt dat hun toestel ermee stopt, terwijl er nog 30 of 40 procent batterij over is. Apple erkent de problemen, toch is er nog veel rumoer want niet alle klanten zijn hiermee geholpen.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Tijdens het productieproces in september en oktober 2015 is de accu van een specifieke serie iPhone 6s-modellen blootgesteld aan de lucht, en dat veroorzaakt nu de problemen. Er is een reparatieprogramma in het leven geroepen voor toestellen uit die serie. Op de website van Apple kun je checken of jouw iPhone 6s in aanmerking komt voor een gratis nieuwe batterij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Andere iPhone, zelfde probleem

Wij horen echter veel klachten van mensen die geen gebruik kunnen maken van het reparatieprogramma en die zo op het oog toch hetzelfde probleem hebben. Zij hebben een iPhone 6s die ook plotseling uitvalt, maar hun toestel is afkomstig uit een andere serie. Ook mensen met een iPhone 6 of ouder melden soortgelijke ervaringen. Apple vervangt bij deze toestellen de batterij wel, maar tegen betaling.

Momenteel onderzoekt Apple het probleem nog: iOS 10.2 houdt het gedrag en eventuele vastlopers van de batterij in de gaten. Van de week ging nog even het gerucht dat Apple ook een reparatieprogramma had voor de iPhone 6 met hetzelfde euvel. Valse hoop: Apple ontkende het bericht in alle toonaarden. En dus is het nog altijd wachten op wat iOS 10.2 voor informatie gaat opleveren …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Justin De Nooijer
Lezer
Justin De Nooijer

Ik heb een 6s die niet onder de voorwaarden valt, maar hetzelfde probleem vertoont. 30% batterij en hij valt uit, aan de accu en hoppa, 51% opgeladen batterij. Dat Apple dit voor mijn iPhone (nog) niet erkent is voor mij een reden om nooit meer een iPhone te nemen.

Dimi Tri
Lezer
Dimi Tri

Hier het zelfde probleem, anders nooit problemen gehad. Soms heeft de iphone Nog 80% weer en zo ineens staat die nog op 52% bv..

Gert Otter
Lezer
Gert Otter

Sinds een tijd ook problemen met de batterij van de iPhone 6. Soms bij 20% maar soms ook bij 40% gaat de iPhone op zwart. Opnieuw opstarten lukt niet, iPhone geeft aan opgeladen te moeten worden. Als ik dat doe en de iPhone is weer opgestart geeft de iPhone het oorspronkelijke percentage weer aan. Contact gehad met Apple. Toestel valt net buiten de garantie. Er is op afstand gekeken naar het aantal cycli maar dat zat nog lang niet op de max. Ik kreeg advies de iPhone naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Kreeg er wel een heleboel geheugen bij… Lees meer »