Terug naar Acast: het einde van gratis podcasts?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Acast: het einde van gratis podcasts?

Door Sven Lamers1 juni 2016 15:012 min. leestijd0

Kun je met een podcast echt geld verdienen? Als je het aan Google, Apple en Spotify vraagt, dan is het antwoord wel duidelijk. Google heeft recent een eigen podcast-bibliotheek in zijn dienst Play Music gebouwd, Spotify biedt exclusieve audio-content in een podcast-jasje aan en ook Apple heeft het met professionele aanbieders gehad over nieuwe strategieën om met podcasts geld te verdienen. Nu komt de Zweedse ontwikkelaar Acast met een app die het voor podcast-makers makkelijker moet maken om geld te verdienen.

Acast

Automatische reclame

In de gratis iPhone-app worden enerzijds reclames aan shows toegevoegd, die zelfs nog op een later moment gewijzigd kunnen worden. Anderzijds wil Acast het Spotify-model voor podcasts perfectioneren. Heb je namelijk helemaal geen zin in reclame, kun je een zogeheten Show Pass kopen. Deze kosten 1,99 euro per maand en moeten niet alleen de reclame verwijderen, maar ook extra content bieden die gratis luisteraars niet krijgen.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Spotify voor podcasts

Als je Acast alleen wilt gebruiken om je podcasts te luisteren, dan kan dat helemaal gratis en op dezelfde manier als bij alternatieve apps. Op de lange termijn willen de Zweden echter hét adres voor podcasts worden. Uitgebreide tools voor statistieken, zodat de adverteerders precies weten wie naar een bepaalde show luistert, moeten hierbij helpen.

Het is nog maar zeer de vraag of Acast daadwerkelijk een succes gaat worden, omdat de iTunes Store een veel bekendere en gemakkelijkere manier is om een show onder de aandacht te brengen. Maar één ding is duidelijk: de hobby-tijd van podcasts is voorbij – dat merk je aan professionele shows als deze. Tegelijkertijd is de kans is groot dat de shows in de toekomst geld gaan kosten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar