Terug naar Aangeboden: Apple-computer voor € 120.000
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Aangeboden: Apple-computer voor € 120.000

Door Redactie iCreate12 november 2010 20:071 min. leestijd0

Apple-fans met een goedgevulde portemonnee hoeven zich op 23 november niet te vervelen, dan veilt Christie’s een Apple 1-computer. De 34 jaar oude Mac zal ten minste € 120.000 opbrengen, aldus een voorzichtige schatting van het veilinghuis.

Hippe machine
De Apple 1 is een schandalig hippe machine. Hij beschikt over niet één, niet twee, maar drie condensatoren en 8 kilobytes werkgeheugen. Okay, het is een misschien niet de snelste computer, maar hij kan onmogelijk trager zijn dan een iPhone 3G die draait op iOS 4 (oh snap).

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Mysterieuze brief
Deze Apple 1 is een stukje Apple-geschiedenis. Gemaakt door Steve Wozniak in de garage van de familie Jobs en destijds verkocht voor $ 666,66. Dat frappante bedrag hebben we te danken aan Wozniak, hij houdt van herhalende getallen. Zelfs de verpakking zit er nog bij, net als een mysterieuze brief, geadresseerd aan de eigenaar en ondertekend met ‘Steven Jobs’.

Enigma vs Apple 1
Leuk detail; de Apple 1 is niet de enige oude computer die Christie’s veilt, er staat ook een Enigma codeermachine op de lijst. De verwachte veilingprijs van dit iconische apparaat is € 40.000. Een stoffige tweedehandse Mac is dus evenveel waard als drie Enigma codeermachines. Dat je het even weet.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar