Terug naar Productie van sterk verbeterde A12-chip voor iPhone 2018 gestart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Productie van sterk verbeterde A12-chip voor iPhone 2018 gestart

Door Koen van Ekeren23 mei 2018 09:082 min. leestijd0

Alle nieuwe iPhone-modellen die Apple in september presenteert, draaien naar verluidt op een fonkelnieuwe processor: de A12-chip. En de productie van deze chip is inmiddels door leverancier TSMC in gang gezet, melden bronnen aan Bloomberg.

iPhone zonder Touch ID

A12-chip iPhone 2018

De bronnen voegen hieraan toe dat de nieuwe A12-chip een 7 nanometer-ontwerp gebruikt. Deze is kleiner, sneller en efficiënter dan de A11-processor van de iPhone 8 en iPhone X. Daarmee moet het nog sneller worden om apps te openen, terwijl de zuinigere cores zorgen dat de batterij van de iPhone langer meegaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de processor hopen Apple en TSMC een voorsprong te nemen op Qualcomm, dat ook werkt aan de productie van een 7 nanometer chip: de X24. Die komt naar verwachting eind 2018 uit, of begin 2019.

Eerder meldde de Taiwanese halfgeleiderfabrikant dat het overschakelen naar het nieuwe 7 nanometer-ontwerp grote voordelen oplevert. De chip zou door de nieuwe techniek 20 procent sneller zijn en 40 procent efficiënter.

iPhone 2018 productie

Met de productie van de processors lijkt de iPhone 2018 op schema te liggen. Vorig jaar startte TSMC ook in mei met de massaproductie van de A11-chip, die ingebouwd is in de iPhone 8 en iPhone X.

Bloomberg herhaalt bovendien dat Apple in dit najaar drie nieuwe iPhone-modellen lanceert. Hierbij gaat het om een update van het huidige vlaggenschip (de iPhone X), een grotere versie (de iPhone X Plus) en een model dat veel weg heeft van de iPhone X, maar goedkoper is dankzij het lcd-scherm: de 6,1-inch lcd-iPhone.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar