Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Productie van sterk verbeterde A12-chip voor iPhone 2018 gestart

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
A12-chip iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

Alle nieuwe iPhone-modellen die Apple in september presenteert, draaien naar verluidt op een fonkelnieuwe processor: de A12-chip. En de productie van deze chip is inmiddels door leverancier TSMC in gang gezet, melden bronnen aan Bloomberg.

iPhone zonder Touch ID

A12-chip iPhone 2018

De bronnen voegen hieraan toe dat de nieuwe A12-chip een 7 nanometer-ontwerp gebruikt. Deze is kleiner, sneller en efficiënter dan de A11-processor van de iPhone 8 en iPhone X. Daarmee moet het nog sneller worden om apps te openen, terwijl de zuinigere cores zorgen dat de batterij van de iPhone langer meegaat.

Met de processor hopen Apple en TSMC een voorsprong te nemen op Qualcomm, dat ook werkt aan de productie van een 7 nanometer chip: de X24. Die komt naar verwachting eind 2018 uit, of begin 2019.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eerder meldde de Taiwanese halfgeleiderfabrikant dat het overschakelen naar het nieuwe 7 nanometer-ontwerp grote voordelen oplevert. De chip zou door de nieuwe techniek 20 procent sneller zijn en 40 procent efficiënter.

iPhone 2018 productie

Met de productie van de processors lijkt de iPhone 2018 op schema te liggen. Vorig jaar startte TSMC ook in mei met de massaproductie van de A11-chip, die ingebouwd is in de iPhone 8 en iPhone X.

Bloomberg herhaalt bovendien dat Apple in dit najaar drie nieuwe iPhone-modellen lanceert. Hierbij gaat het om een update van het huidige vlaggenschip (de iPhone X), een grotere versie (de iPhone X Plus) en een model dat veel weg heeft van de iPhone X, maar goedkoper is dankzij het lcd-scherm: de 6,1-inch lcd-iPhone.