Terug naar iMac Pro krijgt A10-processor en reageert op ‘Hé Siri’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMac Pro krijgt A10-processor en reageert op ‘Hé Siri’

Door Koen van Ekeren20 november 2017 11:242 min. leestijd0

Aan het eind van dit jaar lanceert Apple de iMac Pro en het ziet ernaar uit dat het model voorzien is van een A10-chip. Een unicum; niet eerder integreerde Apple een eigen ontworpen A-chip in een Mac.

iMac Pro

A10-chip iMac Pro

Ontwikkelaars Johnathan Levin en Steve Troughton-Smith vonden via het BrideOS 2.0-softwarepakket aanwijzingen voor de komst van een A10 Fusion-chip, die nu ook gebruikt wordt bij de iPhone 7 en iPad Pro. De ARM-processor speelt vooral een rol bij het opstart- en beveiligingsproces van macOS, verwacht Troughton-Smith.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Daarnaast maakt de krachtige chip onder meer de always-on stemherkenning mogelijk, waarmee je op ieder moment ‘Hé Siri’ kunt roepen om de spraakassistent te activeren. Je hoeft dan niet eerst op het Siri-Icoon te klikken. Een gelekte schermopname van BrideOS bevestigt de komst van ‘Hé Siri’ naar de Mac:

Verder beweert Throughton-Smith nog iets opvallends: de chip zou zelfs werken als de iMac Pro volledig is uitgeschakeld. Dit zou betekenen dat je de iMac Pro kunt opstarten door ertegen te praten, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Aannemelijker is dat je de iMac Pro daarmee uit de sluimerstand haalt.

Lancering

Dat de iMac Pro waarschijnlijk een ARM-processor bevat, komt niet geheel uit de lucht vallen. Eerder deze zomer meldde Bloomberg dat de nieuwe iMac Pro een ARM-processor bevat en begin 2015 stelde analist Ming-Chi Kuo al dat Apple binnen twee jaar Macs met een ARM-processor verkoopt.

Een officieel releasedatum heeft de iMac Pro nog niet, maar Apple heeft beloofd dat het model met het 5K-scherm aan het eind van het jaar de markt op komt. In de Verenigde Staten heeft de iMac Pro een startprijs van 5000 dollar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar