Terug naar 9,7-inch iPad Pro: iets beter dan de grote Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

9,7-inch iPad Pro: iets beter dan de grote Pro

Door Daan Jeuken21 maart 2016 19:353 min. leestijd0

De nieuwe iPad heet niet langer iPad Air, maar 9,7-inch iPad Pro. De kleinere Pro heeft veel dezelfde mogelijkheden als de grote, inclusief de ondersteuning voor het keyboard en de Apple Pencil. De camera is wel beter dan die van de grote Pro. Het enige echt vernieuwende is het nieuwe beeldscherm, dat de kleuren aanpast om het omgevingslicht. Voor de verrassing is de nieuwe Pro wel fors duurder dan de iPad Air 2 was.

iPad Pro

De iPad Pro heeft dezelfde processoren als zijn grote broer. Dat betekent een A9X-chip met de M9-coprocessor. De vier stereospeaker kennen we ook al naar de grote Pro, al zijn ze wel nieuw voor de 9,7-inch iPad. Dat betekent dat in elke hoek van de iPad een speaker zit en het geluid zich aanpast op hoe je de iPad vasthoudt. Tevens leveren deze speakers twee keer zo veel lawaai als op de oude iPad. Van de grote Pro weten we dat dit een goede bak herrie is.

Keyboard en Apple Pencil

Niet verrassend, maar wel heel leuk, is dat de nieuwe iPad Pro ook het SmartKeyboard en de Apple Pencil (€ 109) ondersteunt. Vooral de laatste is zeer populair; het was voor velen zelfs dé reden om de grote iPad Pro te kopen. Ook zijn er nieuwe accessoires ontwikkeld voor de iPad: er is een USB Camera Adapter en een SD Card Reader.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iPad pro lifestyle

True Tone-display

Het display is in achterliggende techniek hetzelfde als bij de grote iPad Pro. Dat betekent dat hij 40% minder reflectie geeft dan de Air 2, hij 25% helderder is (‘500 nits’ zelfs, maar dat zegt ons nits) en 25% meer saturatie biedt.

Het echt vernieuwende is echter wat Apple noemt een True Tone-display. Dit scherm meet de helderheid en temperatuur van het omgevingslicht en past het display hierop aan. Dat betekent dus dat hetzelfde plaatje bij fel zonlicht heel anders wordt weergegeven dan ’s avonds in de slaapkamer. Wij zijn heel benieuwd hoe dit in de praktijk gaat uitpakken – Apple kennende waarschijnlijk heel goed.

iOS 9.3

True Tone sluit aan bij de iOS 9.3-functie Night Shift. Hierbij worden de kleuren van het beeldscherm aangepast op de tijd van de dag, zodat je ’s avonds niet wordt overstelpt met blauw licht, waar je minder goed van kunt slapen. iOS 9.3 is vanaf vandaag te downloaden.

Beste iPad-camera

De camera in de kleine iPad Pro is ook beter dan bij die van zijn grote broer. Hij heeft 12 megapixels, true tone flash, ondersteunt live photo’s en filmt in 4K. De FaceTime-camera heeft 5 megapixels en heeft ook Retina-flash, waarbij het scherm oplicht als flitser.

Duurder als marketingtruc

De verkoop van iPads zit al een paar jaar in een negatieve spiraal. Of dat de reden is zal Apple niet zeggen, maar Apple heeft een bekende marketingtruc uitgehaald: de iPad is duurder geworden. In het kader van ‘het is nu een pro’ en ‘duurder is beter’.

Het instapmodel van de iPad Air 2 had 16 GB en kostte € 499, voor € 599 had je 64 GB. De goedkoopste 9,7-inch iPad Pro heeft nu 32 GB en kost € 689. Voor € 869 krijg je 128 GB, nieuw is de 256 GB-optie, waar je € 1049 voor mag neertellen.

De iPad Air 2 is overigens ook nog verkrijgbaar, is € 60 goedkoper geworden en begint bij € 439. De iPad mini 4 heb je voor € 399, de iPad mini 2 is de goedkoopste nieuw te kopen iPad met een instapprijs vanaf € 299.

iPad Pro lineup

Beschikbaarheid

De iPad Pro, voor het eerst ook in roségoud, is vanaf 31 maart beschikbaar in Amerika. Op de Nederlandse site staat ‘binnenkort verkrijgbaar’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar