Terug naar 8 functies van de Berichten-app die je misschien nog niet kent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 functies van de Berichten-app die je misschien nog niet kent

Door Laura Grootaarts22 december 2015 11:033 min. leestijd0

Met de Berichten-app verstuur je iMessages en sms’jes. iMessages zijn (tekst)berichten naar mensen die ook gebruikmaken van de Berichten-app op de iPhone, iPad, iPod touch en zelfs de Mac. Met hetzelfde gemak verstuur je vanuit diezelfde app sms’jes. Het verschil? Een iMessage is gratis en blauw van kleur. Voor sms’jes betaal je, deze zijn groen. Berichten lijkt een heel basale app, maar heeft een aantal functies die je misschien nog niet kent:

1. Zien wanneer een bericht verzonden is

Geen idee meer wanneer je een berichtje precies verstuurd hebt? Veeg met je vinger naar links om te zien wanneer je een bericht precies verzonden hebt.

2. Berichten verwijderen

Berichten verwijderen

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Tik dubbel op een sms of iMessage en kies in het menu dat verschijnt voor ‘Meer’. Nu kun je berichten die je niet meer wilt bewaren weggooien. Het is ook mogelijk om via ‘Verwijder alle’  linksboven in één keer de hele conversatie in de prullenbak te mikken.

3. Waar ben je nu?

Deel locatie

Iemand vertellen waar je precies bent? Je iPhone weet het beter dan wie of wat dan ook, stuur gewoon een plattegrondje! Tik rechtsboven in een gesprek op Details en kies voor ‘Deel mijn huidige locatie’. De ontvanger weet dan precies waar je te vinden bent.

4. Geen rammelende telefoon

Sommige mensen blijven je te pas en te onpas berichtjes sturen maar blokkeren is dan ook meteen weer zo drastisch. Maar er is een tussenoplossing: je kunt de berichten van een bepaalde persoon op stil zetten, zodat je er niet door gestuurd word. Ga naar de details en zet het schuifje achter ‘Niet storen’  op groen.

5. Maak een groepsgesprek

Groepsgesprekken zijn niet voorbehouden aan WhatsApp, ook in de Berichten-app kun je gesprekken voeren met meerdere mensen tegelijkertijd. Maak een nieuw bericht aan en voeg boven in het scherm alle mensen toe waarmee je wilt spreken.

6. Klets verder op je Mac

Berichten op Mac

De app Berichten vind je ook terug op je Mac, en daar kun je je conversatie dus voortzetten. Log in met hetzelfde account als op je telefoon. Zo’n toetsenbord blijft toch altijd net wat gemakkelijker dan tikken op het scherm van je iPhone.

7. Een bericht doorsturen naar iemand anders

Berichten doorsturen

Tik twee keer op een bericht dat je met iemand anders wilt delen en tik vervolgens op ‘Meer’. Rechtsonder in het scherm verschijnt een pijl. Tik hierop om het bericht dat je geselecteerd hebt door te sturen naar een andere contactpersoon.

8. Deel gegevens van een contactpersoon met anderen

Berichten Locatie delen

Het doorgeven van iemands telefoonnummer of e-mailadres is een kwestie van een paar klikken. Tik rechtsboven in een conversatie op ‘Details’ en daarna op het icoon met de i bovenaan het scherm. In het nieuwe scherm kies je voor ‘Deel contact’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar