Terug naar 8 dingen die je nog niet wist over de iPad Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 dingen die je nog niet wist over de iPad Pro

Door Laura Grootaarts5 november 2015 20:373 min. leestijd5

Het ziet ernaar uit dat vanaf volgende week woensdag de nieuwe iPad Pro verkrijgbaar is. Het wordt met 12,9 inch de grootste iPad ooit. En de duurste, dat ook. Maar er zijn nog meer opmerkelijke feitjes omtrent de nieuwe iPad.

1. De iPad Pro heeft geen 3D Touch

Het was de killer feature van de iPhone 6s (Plus): 3D Touch. Even een voorvertoning van een mail bekijken, direct vanaf het thuisscherm een tweet versturen of sneller dan normaal een tekst selecteren: op de iPad Pro gaat het niet gebeuren.

Twitter 3D Touch

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2. Geen roségouden iPad Pro

De iPad Pro is er in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Een roségouden versie ontbreekt. Die optie had je bij de iPhone 6s (Plus) wel.

3. De iPad Pro is heel licht

De iPad Pro mag dan een reusachtige iPad zijn, qua gewicht is het geen plussize. Het zwaarste model weegt 723 gram en dat is zelfs ietsje minder dan het gewicht van de eerste iPad. De iPad Pro is nog geen 7 mm dik en daarmee net wat dikker dan de iPad Air 2.

4. De Apple Pencil werkt alleen met de iPad Pro

Leuk dat zo’n stylus speciaal ontworpen is voor de iPad Pro, maar hij is dus ook echt niet te gebruiken op andere iPads of iPhones. Je kunt hem bovendien slechts aan één iPad Pro tegelijk koppelen. Even verder krabbelen op de iPad Pro van een collega is er niet bij.

Disney Pencil

5. Je laadt de Apple Pencil in een paar seconden op

De Apple Pencil heeft een lightning connector waarmee je hem eenvoudig aansluit op de iPad Pro. Laad je hem 15 seconden op, dan kun je hem daarna weer een halfuur gebruiken. Met een volledig opgeladen Apple Pencil kun je 12 uur vooruit.

6. Je hebt weinig keuze in opslagruimte

Wil je een model met wifi en 4G, dan is er alleen een variant met 128 GB opslagruimte. Een model met alleen wifi is er met 32 of 128 GB. Bijna 100 GB verschil, en daartussen zit dus he-le-maal niets.

7. De camera is prima

Foto’s maken met een iPad: het is en blijft een raar gezicht. Laat staan met zo’n monster als de iPad Pro. Toch heeft Apple niet bezuinigd op de camera’s. Zowel de FaceTime als de iSight-camera zijn vergelijkbaar met die van de iPad Air 2.

8. De batterij gaat met gemak een werkdag mee

De iPad Pro is een groot apparaat waarmee je grootse dingen kunt doen. Maar als je denkt dat het apparaat daarvoor constant aan het infuus moet liggen, dan heb je het mis: de accuduur is maar liefst 10 uur, vergelijkbaar dus met andere iPads.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
VHYannick
Lezer
VHYannick

“De iPad Pro is nog geen 7 mm dik en daarmee net wat dikker dan de iPad 2.”

Ik vermoed dat dit de iPad Air 2 moet zijn in plaats van de iPad 2 ;).

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Je hebt gelijk, daar viel een woordje weg. Dankjewel voor je feedback!

Erick Verlee
Lezer
Erick Verlee

Het artikel kan beter getiteld zijn: alles wat je al wist over de iPad Pro…

ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

1) De iPad Pro lijkt me niet een ding om veel buitenshuis te gebruiken en dan ook nog op het Internet. Dus begrijp ik de beperkte keus in 4G. Wellicht is dit (mede door de vermoede prijsstelling) een ding om toch al zonder 4G te kopen, en zonodig te investeren in een mifi router (access point voor mobiel Internet). 2) Vast wel handig, die Apple Pencil, maar het lijkt mij aannemelijk, dat de digitale schilderaars onder ons al voorzien zijn van een (Wacom of Adonit) pen die door hun favoriete apps wordt ondersteund. 3) Eigenlijk heb ik de indruk, dat… Lees meer »

Anoniem
Lezer
Anoniem

De naam is verkeerd, het moet namelijk zijn: 8 dingen die iedereen al wist.