Terug naar 7 vernieuwingen in iOS 9.3 om naar uit te kijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 vernieuwingen in iOS 9.3 om naar uit te kijken

Door Laura Grootaarts12 januari 2016 10:004 min. leestijd0

Apple heeft gisteren een bèta-versie uitgebracht van iOS 9.3 voor ontwikkelaars. Ergens dit voorjaar zal de derde update van iOS 9 voor iedereen beschikbaar zijn. Het belooft een grote update te worden, met vernieuwingen voor allerlei apps en goed nieuws voor het onderwijs. Dit zijn de 7 leukste en handigste nieuwe functies die je kunt verwachten in iOS 9.3:

1. Beter slapen met Night Shift

Night Shift

Vlak voordat je ’s avonds in bed kruipt kun je je iPhone of iPad beter niet meer gebruiken. Het blauwige licht dat afkomstig is van het scherm maakt het lastiger om in slaap te vallen. Night Shift houdt in de gaten wanneer de zon op jouw locatie onder gaat, en past vervolgens de kleurtemperatuur van het scherm aan. ’s Ochtends is alles weer normaal. Deze functie werkt op de iPads en iPhones met een 64-bit processor (vanaf de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini 2).

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

2. Je notities beter beveiligen

Soms wil je een heel persoonlijke notitie maken. Wachtwoorden en andere gevoelige informatie hoeven niet voor iedereen zichtbaar te zijn, daarom kun je je notities in iOS 9.3 beveiligen met Touch ID. Ook zijn er meer mogelijkheden om je notities netjes te ordenen. Wij zouden deze manier van beveiligen het liefst ook terugzien bij andere apps, zodat je zelf kunt bepalen wie in jouw gezin een bepaalde app mag openen.

3. Je gezondheid scherper in de gaten houden

Gezondheid

Het dashboard in de app Gezondheid wordt uitgebreider en overzichtelijker. Onder andere de meetgegevens van de activiteiten- en workout-app van de Apple Watch worden in Gezondheid opgenomen – je kunt zelfs meerdere Apple Watches toevoegen aan één iPhone. Ook gezondheids-apps van derde partijen worden gemakkelijker te gebruiken. Zo zie je alle gegevens die met je gezondheid te maken hebben in één oogopslag. Zo kun je je ook beter focussen op de doelen die je jezelf hebt gesteld.

4. Fijner muziek luisteren in de autoCarPlay

Muziek luisteren via Apple CarPlay wordt straks een nog groter feest, want een paar van de leukste categorieën in Apple Music zijn straks ook via CarPlay te beluisteren: het gaat om Voor Jou en Nieuw. Dus als je een van de miljoenen abonnees bent van Apple Music, ontdek je straks tijdens een ritje met de auto de allernieuwste muziek.

5. Dichtbij ook in CarPlay

Met de Dichtbij-functie ontdek je wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is. Je vindt zo supersnel de dichtstbijzijnde supermarkt, een leuke plek om een kop koffie te gaan drinken of een fijne bioscoop. Een functie die van pas komt als je onderweg bent, en gelukkig is deze straks ook beschikbaar in CarPlay. Dan weet je meteen wanneer je op de rem moet.

6. Meer profielen op één iPad

iPad in het onderwijs

Verschillende gebruikersaccounts zoals op de Mac: we zouden het héél graag terugzien op de iPad, zodat je bijvoorbeeld je kinderen met gerust hart spelletjes kunt laten spelen zonder dat ze per ongeluk aan jouw apps komen. Apple lijkt in iOS 9.3 zoiets mogelijk te maken: voor studenten en scholieren is het mogelijk om de iPad te delen. Voorlopig is deze functie bedoeld voor in het onderwijs, maar misschien kun je er thuis ook gebruik van maken. Het zou ons puntje van kritiek bij punt 2 in ieder geval weer van tafel vegen.

7. Je boeken en tijdschriften overal te lezen

iBooks synchroniseert straks je pdf-bestanden via iCloud. Dus ook de pdf-bestanden die je niet via Apple hebt gekocht. Dat is goed nieuws voor abonnees van iCreate: de digitale versie van het magazine hoef je dus maar op één apparaat te zetten, bijvoorbeeld je iPad, vervolgens verschijnt het blad ook in iBooks op je iPhone en kun je daar rustig verder lezen. Ideaal!

Een preview van veel van de vernieuwingen is de te zien op een speciale pagina die Apple hiervoor in het leven heeft geroepen.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar