Terug naar 7 redenen om over te stappen op een iPhone 6s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 redenen om over te stappen op een iPhone 6s

Door Sven Lamers26 september 2015 15:594 min. leestijd0

Gisteren kregen wij de iPhone 6s via ons schuiladres in Duitsland. De afgelopen 24 uur hebben we er uitgebreid mee gespeeld en onze eerste indruk is uiterst positief. Hoewel de nieuwe iPhone er van buiten precies hetzelfde uitziet, is er van binnen bijna alles veranderd. En dat merk je echt. We noemen zeven redenen om volgende week vrijdag een iPhone 6s in Nederland te gaan halen.

1. 3D Touch verandert de bediening van je iPhone

De grootste nieuwe functie van de iPhone 6s is de opvolger van multi-touch, 3D Touch genaamd. Het scherm van de 6s is drukgevoelig: het merkt niet meer alleen op dát je op het scherm tikt en met hoeveel vingers je dat doet, maar meet ook hoe hard je drukt. Dat verandert de bediening van je iPhone compleet. Door harder te drukken krijg je namelijk snelle opties, bijvoorbeeld een voorvertoning van een website of extra functies op het thuisscherm. Het is net alsof Apple de Ctrl-klik voor de iPhone heeft uitgevonden.

3D Touch GIF

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2. Roségoud ziet er tof uit

Oké, oké, niet iedereen zal de roségouden iPhone even mooi vinden, maar wij vinden het in ieder geval een leuke toevoeging aan het kleurspectrum van de iPhone. De kleur is lichtroze en gaat een beetje richting zalm. Vond je grijs en zilver een beetje saai, maar gaat goud een stapje te ver? De roségouden iPhone 6s is voor jou!

iPhone 6s roségoud 2

3. Siri luistert altijd

Tot nu toe moest je altijd op de thuisknop drukken om Siri iets te vragen. Alleen als je iPhone aangesloten was op een stopcontact luisterde de slimme assistent naar de magische woorden ‘Hé, Siri’ waarmee je hem op afstand kon activeren. Door de energiezuinige M9-processor van de iPhone 6s kan dat nu altijd. En om ervoor te zorgen dat niet iedereen jouw Siri kan activeren, luistert hij echt alleen naar jouw stem.

https://vine.co/v/exrVp6lYixt

4. Camera met 12-megapixels

Jarenlang moest de iPhone het doen met een 8-megapixel camera. Voor de iPhone 6s heeft Apple deze grondig vernieuwd. De sensor van de iSight-camera aan de achterkant maakt nu foto’s met 12 megapixels. Normaal gesproken neemt de beeldkwaliteit af als je alleen maar meer pixels toevoegt, maar Apple heeft dit voorkomen door zogeheten Deep Trench Isolation. Hiermee lopen de kleuren van pixels op de sensor niet in elkaar over en blijven de foto’s haarscherp. Maar oordeel zelf op basis van de foto hieronder (50% verkleind).

Foto 26.09.15, 13 59 07

5. Stabielere constructie

Herinner je ‘Bendgate’? Het verhaal dat de iPhone 6 kon buigen werd misschien wat opgeklopt, maar was desalniettemin een doorn in Apple’s oog. In de 6s is dezelfde aluminiumlegering uit de 7000-serie gebruikt waar ook de Apple Watch Sport van is gemaakt. Deze legering is 60 procent harder dan de vorige. Het is dan ook nog niemand gelukt om de iPhone 6s zonder grote inspanning te buigen.

Overigens voelt de iPhone 6s ook stabieler aan als je hem vasthoudt. Door het nieuwe display is de iPhone 6s iets zwaarder dan zijn voorganger. Niet veel, maar genoeg om steviger aan te voelen. Voor het eerst zijn we blij met een hoger getal op de weegschaal.

iPhone 6s Plus bendgate

6. Live Photos én Live achtergronden

Een geinige nieuwe functie zijn de zogeheten Live Photos. Elke keer als je een foto maakt, wordt er een minifilmpje gemaakt van 1,5 seconde voor en na het fotomoment. Als je door je fotobibliotheek bladert, dan beweegt de foto naar het uiteindelijke kiekje toe. Met 3D Touch bekijk je de animatie in zijn geheel. En het coolste: je kunt deze Live-foto’s ook als beeldschermachtergrond gebruiken.

Live-achtergronden GIF

7. De iPhone 6s is véél sneller

Je gelooft niet hoeveel sneller de nieuwe iPhone 6s is. Dankzij de A9-processor openen apps bliksemsnel en draaien games met het grootste grafische geweld soepel. En omdat de 6s met 2 GB werkgeheugen heeft – dubbel zo veel als de voorgangers – kunnen heel veel apps (en tabbladen in Safari) tegelijk actief blijven. Ten slotte is ook Touch ID veel sneller geworden. Je hoeft maar op de home-knop te drukken en de iPhone is al ontgrendeld.

https://vine.co/v/exr3zDvJIbP

Nog meer weten over de nieuwe iPhone 6s? In iCreate 71 lees je er alles over.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar