Terug naar 7 irritaties die Apple fikst in iOS 10, macOS, watchOS 3 en tvOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 irritaties die Apple fikst in iOS 10, macOS, watchOS 3 en tvOS

Door Laura Grootaarts20 juni 2016 16:333 min. leestijd1

Apple heeft vorige week de nieuwe versies van zijn vier besturingssystemen aangekondigd. iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 zitten barstensvol gloednieuwe functies en bieden bovendien ook oplossingen voor kleine en iets grotere irritaties. Aan de volgende zaken hoef je je in de toekomst niet meer te ergeren.

1. 3D Touch wordt nuttig

3D touch op de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus is tot nu toe voor veel mensen niet meer dan een gimmick. Je zult de eerste niet zijn die de functie totaal niet gebruikt. In iOS 10 zou daar weleens verandering in kunnen komen, want dan kun je 3D Touch op nieuwe en zinvollere manieren gebruiken. Een paar voorbeelden? Gebruik 3D Touch op een app-icoon om deze toe te voegen als widget. Of gebruik het op een notificatie om deze direct vanaf het vergrendelscherm te beantwoorden.

2. Siri spreekt Nederlands op de Apple TV

Apple TV met afstandsbediening

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Tijdens de keynote werd het onderwerp niet eens aangesneden, maar Siri op de Apple TV is straks eindelijk de Nederlandse taal machtig. Dat betekent dat je je televisie kunt bedienen met spraakcommando’s als ’Spoel vijf minuten terug’ en ‘Zoek naar horrorfilms uit de jaren tachtig.’ Veel handiger dan dat geklooi met een afstandsbediening.

3. Standaard-apps weggooien

Standaard apps verwijderen

Weggooien is niet het juiste woord, maar vanaf iOS 10 staan apps als Aandelen en Kompas niet meer irritant te wezen op het thuisscherm. Je kunt ze voortaan verbergen als je ze toch niet gebruikt. Wil je ze terug, dan kun je ze weer activeren via de App Store.

4. Geen wachtwoord meer invoeren op je Mac

macOS merkt het als je Apple Watch in de buurt is en ontgrendelt dan automatisch. Geen gedoe meer met wachtwoorden. Nieuwe irritatie: waarom kan iets dergelijks nu dan weer niet met de iPhone?!

5. Live Photos worden stabieler

Nu nog hebben we er de app Motion Stills nodig, nota bene van grote concurrent Google. Onder iOS 10 worden Live Photos een stuk strakker en minder wiebelig.

6. Apple Watch veel sneller

De Apple Watch is niet de snelste. Sterker nog, het horloge is nu zo traag dat Apple er tijdens de keynote zelf de draak mee stak. Zeven seconden duurde het voordat ze een app aan de praat hadden gekregen. Ook het opstellen van berichten heb je straks sneller voor elkaar, dankzij de functie Scribble waarbij je de letters gewoon op het scherm krabbelt. Eigenlijk gaat alles op de Apple Watch straks sneller. Behalve de tijd dan, maar dat willen we ook niet.

7. Siri is slimmer

Siri op de iPhone is een stuk slimmer geworden. Hij praat voortaan ook met apps van derde partijen. Daardoor kun je hem straks bijvoorbeeld de opdracht te geven om een bericht te sturen via WhatsApp of Facebook Messenger, of om een foto te zoeken op Pinterest. Siri is niet alleen slimmer geworden, hij heeft zijn werkveld ook verruimd. Hij is straks ook aanwezig op de Mac, waar je hem vindt in het dock of in de menubalk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

“4. Geen wachtwoord meer invoeren op je Mac – macOS merkt het als je Apple Watch in de buurt is en ontgrendelt dan automatisch. Geen gedoe meer met wachtwoorden. Nieuwe irritatie: waarom kan iets dergelijks nu dan weer niet met de iPhone?!” Mijn verklaring: Als jij je Apple Watch ontgrendeld hebt, dan blijft die ontgrendeld totdat je hem afdoet. De aanwezigheid van jouw ontgrendelde watch nabij jouw Mac maakt waarschijnlijk, dat jij zelf nabij bent. Ga jij zonder je telefoon naar de WC, en heb je die niet beveiligd (zoals zovelen, blijkens een onderzoek eerder dit jaar), dan zou een… Lees meer »