Terug naar 7 design-flops van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 design-flops van Apple

Door Laura Grootaarts8 mei 2017 13:452 min. leestijd0

Apple-apparaten en zelfs de besturingssystemen worden wereldwijd geroemd om hun buitengewone design. Maar er verschijnen barsten in Apple’s perfectie: af en toe maken ze opmerkelijke design-beslissingen. De volgende 6 ontwerpen mogen met recht een flop genoemd worden.

1. Muis van de iMac G3

Muis iMac G3

De ronde muis van de originele iMac G3 van 1998 zag er mooi uit, maar bij de meeste gebruikers staat hij vooral bekend om het veroorzaken van handkrampen. Er kwamen zelfs accessoires op de markt om de muis langer te maken zodat je hem ergonomisch verantwoord kon gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Apple Pencil

Apple Pencil opladen

Het kapje van de Apple Pencil raak je snel kwijt en de pen zelf is niet op een gemakkelijke manier op de iPad Pro vast te maken. Bovendien kan hij afbreken tijdens het opladen.

3. Motorola Rokr E1

Motorola rokr e1

De Motorola Rokr E1 moest de iPod met mobiele telefoons combineren – twee jaar voor de lancering van de iPhone. Voor de hardware was Motorola verantwoordelijk, Apple maakte de software. En die was, volgens recensenten en klanten, erg slecht.

4. Smart Battery Case

Smart Battery Case

De Smart Battery Case voor de iPhone heeft een duidelijk zichtbare bochel. Andere fabrikanten hebben hier stijlvollere oplossingen voor verzonnen.

5. PowerMac G4 Cube

PowerMac G4 Cube

De Power Mac G4 Cube geldt als designmeesterwerk van Jony Ive en is een echte klassieker. De computer was echter zo duur dat mensen liever de flexibelere Power Mac G4 kochten. Daarnaast vertoonde de Cube binnen de kortste keren barsten in zijn plastic behuizing.

6. iPod Hi-Fi

iPod Hi-Fi

Nog voordat Apple Beats overnam, probeerde het de audiomarkt te veroveren. Het resultaat hiervan was de iPod Hi-Fi – een speaker voor Apple’s muziekspeler. De speaker zag er schitterend uit, maar in vergelijking met de concurrenten van Bose en Sonos bood het systeem te weinig mogelijkheden.

7. Magic Mouse 2

Onderkant Magic Mouse 2

Om de Magic Mouse 2 op te laden, moet je hem omdraaien. Tijdens het opladen kun je hem niet gebruiken.

Meer weten over Apple-design? Lees het artikel ‘Vorm boven functie’ in iCreate 87.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar