Terug naar 6 opvallende toevoegingen aan berichten-app iMessage
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 opvallende toevoegingen aan berichten-app iMessage

Door Laura Grootaarts14 juni 2016 11:593 min. leestijd0

Apple’s app om berichten mee te versturen was altijd al praktisch en efficiënt, maar wordt nu ook leuk. De app krijgt in iOS 10 een heuse metamorfose en wordt voorzien van een aantal handige nieuwe functies, maar krijgt vooral ook een hoop toeters en bellen – de app wordt een stuk kleurrijker. Hieronder lees je wat er zoal gaat veranderen in de app Berichten.

1. Rich links

Berichten iOS 10 - rich links

Via een bericht zul je ongetwijfeld weleens een linkje delen. Tot nu toe was dan niet duidelijk wat er achter het linkje schuilging. Met iOS 10 krijg je een voorvertoning van de betreffende website te zien. En het beste van alles: voert de link je naar een video op bijvoorbeeld YouTube, dan hoef je de app niet eens meer te verlaten. Het filmpje wordt direct afgespeeld in Berichten.

2. Andere ontwikkelaars kunnen met Berichten aan de slag

Berichten iOS 10 - apps

iMessage is nu open voor andere ontwikkelaars. Zij kunnen functies aanbieden voor Berichten die Apple zelf nog niet in de app heeft ingebouwd. Bijvoorbeeld stickers en (zelfgemaakte) gifjes om te versturen, een app waarmee je eten kunt bestellen of wat die ontwikkelaars verder maar kunnen bedenken.

3. Fleur je berichtjes op

Berichten iOS 10 - ballon

En dan komen we nu bij het kermis-gedeelte van de app: je kunt je berichten voortaan opfleuren met allerlei effecten. Laat ballonnen over het volledige scherm zweven als je iemand feliciteert. Gebruik onzichtbare inkt om een foto beetje bij beetje te onthullen, zodat de ontvanger er extra door verrast is. Of speel met het formaat van de tekstballonnen.

4. Handschrift

Berichten iOS 10 - handschrift

Geeft je bericht een persoonlijke tint door het niet te typen maar te schrijven. De ontvanger ziet de woorden die je schrijft als inkt op het scherm vloeien en zo wordt je handgeschreven bericht zichtbaar. Ook kun je tekeningen versturen.

5. Tapback

Berichten iOS 10 - rich links

Supersnel antwoorden op een berichtje kan met tapback. Apple biedt zes icoontjes aan waarmee je kunt reageren op een berichtje. Houd je vinger wat langer op het scherm van je iPhone of iPad om bijvoorbeeld het welbekende duimpje omhoog te versturen – deze wordt half over het tekstbericht waarop je reageert heen geplakt.

6. Emoji, emoji, emoji

Berichten iOS 10 - emoji

Waarom zou je nog typen als je ook emoji hebt? In iOS 10 pakt Apple behoorlijk uit met emoji. Om te beginnen kun je ze tot drie keer groter laten weergeven dan normaal, waardoor ze meer op stickers lijken. Heb je ouderwets een tekstje volledig uitgetikt? Dan kun je het ‘veremojiën’. Woorden waarvan ook een emoji bestaat, worden omgezet in het betreffende symbool. Iets om ? van te worden, of niet?

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar