Terug naar 6 onthullingen tijdens de Apple-keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 onthullingen tijdens de Apple-keynote

Door Laura Grootaarts8 september 2016 13:384 min. leestijd0

Apple heeft gisteren tijdens de keynote een aantal nieuwe producten aan ons voorgesteld. De opvallendste onthullingen waren de iPhone 7 en de Apple Watch Series 2. Maar er was meer. In dit artikel verzamelen we de belangrijkste aankondigingen van Apple. Voor een supersnel overzicht kun je trouwens ook naar de onderstaande Apple-video kijken, dan ben je in 107 seconden weer helemaal bijgepraat.

https://youtu.be/GeoUELDgyM4

1. iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 (Plus) is – aldus Apple – de beste iPhone ooit. Waar hebben we dat ook al weer eerder gehoord? Hoe dan ook, de iPhone 7 (Plus) lijkt verdacht veel op de voorgaande ‘beste iPhone ooit’ en heeft daarbij inderdaad wat fijne nieuwe specificaties. Vooraf wisten we er eigenlijk alles al van.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

https://youtu.be/Q6dsRpVyyWs

Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus hebben een verbeterde camera, maar voor echt bijzondere foto’s heb je het Plus-model nodig: dat is uitgerust met een dubbele camera. De iPhone is water- en stofbestendig, maar daarvoor moest wel een offer worden gebracht: de ouderwetse koptelefoonaansluiting moest het veld ruimen … Ook niet onbelangrijk: de nieuwe kleurtjes (zwart en gitzwart) en een accu die langer meegaat. Lees meer over de iPhone 7 en de iPhone 7 (Plus).

2. Apple Watch Series 2

https://youtu.be/p2_O6M1m6xg

De tweede Apple Watch heet niet Apple Watch 2, maar Apple Watch Series 2. Je kunt ermee zwemmen, want het nieuwe horloge is waterbestendig tot 50 meter diepte. Dit betekent overigens niet dat je je Apple Watch kunt gebruiken tijdens het duiken, want het horloge kan de druk op die diepte niet voor langere tijd aan.

Het ingebouwde GPS-systeem houdt je tempo, afstand en route bij; iets waar hardlopers en wielrenners ongetwijfeld enthousiast over worden, want de iPhone kun je voortaan dus gewoon thuis laten liggen. Extra leuk voor de snelheidsduivels onder ons: dankzij de nieuwe processor presteert het klokje tot 50 procent sneller. Kortom: de Apple Watch Series 2 begint te lijken op wat de Apple Watch oorspronkelijk had moeten zijn.Natuurlijk zijn er wederom nieuwe bandjes, zodat het nog lastiger wordt om te kiezen. Lees meer over de Apple Watch Series 2.

3. AirPods

https://youtu.be/RdtHX15sXiU

De ouderwetse koptelefoonaansluiting vind je dus niet meer terug op de nieuwe iPhone 7. Hoe moet je dan naar muziek luisteren? Een van de oplossingen die Apple biedt, zijn de AirPods: draadloze oordopjes die je op een bijzondere manier oplaadt. Vermoedelijk ben je ze al kwijt als je ernaar kijkt. Bij dezen dus onze eerste voorspelling aldus voor de volgende keynote: de nieuw app Find my AirPods. Lees meer over Apple’s AirPods.

4. Releasedata nieuwe besturingssystemen

apple-family

Nog deze maand kun je zo’n beetje al je Apple-apparatuur updaten. Apple heeft gisteren de releasedata van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 bekendgemaakt. og voor het einde van deze maand kun je dan ook eindelijk echt aan de slag met alle nieuwe functies. Tijdens de WWDC-keynote van afgelopen juni werd al onthuld dat dit eraan zat te komen. We hadden gehoopt dat Apple nog nieuwigheden voor ons in petto zou hebben ten opzichte van de keynote van juni, maar helaas: we hebben niks meer gehoord over bijvoorbeeld een donker thema in iOS 10 en Sierra. Check de release-data.

5. Gelijktijdig samenwerken in iWork

Samenwerken in iWork

Voortaan kun je bijvoorbeeld met je collega’s realtime samenwerken in de programma’s Pages, Numbers en Keynote. Dit kan vanaf zowel de iPad en de iPhone als de Mac. Gelijktijdig samenwerken was al mogelijk, maar dan was je aangewezen op de web-versie en dat is niet optimaal. Bij gelijksoortige programma’s van andere makers was op deze manier samenwerken al veel langer mogelijk. Niks nieuws dus, maar wel heel erg handig. Lees meer over het realtime samenwerken in iOS.

6. Super Mario voor de iPhone

Super Mario iPhone App Store

Plotseling stond daar dan Shigeru Miyamoto op het podium. Wie? De naam van zijn bekendste creatie klinkt je waarschijnlijk een stuk vertrouwder in de oren: Miyamoto is bedenker van Mario. En dat was de hele reden dat hij gisteren aanwezig was, want er komt een Mario-game naar de iPhone en iPad. Super Mario Run verschijnt eerst voor iOS en daarna pas voor andere systemen. Er was meer leuk nieuws voor Nintendo-fans: de onvoorstelbaar populaire app Pokémon Go komt nog voor het einde van dit jaar naar de Apple Watch. Het is dus niet meer nodig om constant op je iPhone te staren in de jacht op Pikachu en consorten.

Welke aankondiging tijdens de keynote was voor jou de grootste verrassing?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar