Terug naar 6 manieren om naar Netflix te kijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 manieren om naar Netflix te kijken

Door Laura Grootaarts14 november 2016 10:283 min. leestijd1

Waar ging het vanochtend over bij het koffieautomaat? De blessurezorgen van bondscoach Danny Blind? Dat ene optreden in The Voice? De intocht van Sinterklaas? Of … over Stranger Things (‘In twee avonden erdoorheen gejaagd!’) en The Crown? Netflix is steeds vaker hét gespreksonderwerp van de dag. Niet gek: steeds meer mensen hebben een abonnement. Netflix werkt tegenwoordig op bijna alle toestellen met een scherm, het maakt niet uit hoe groot of klein het is. Wij zetten de mogelijkheden op een rij: van een app op je iPhone tot onderdeel van het pakket Internet, TV en bellen van je televisie-aanbieder.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

1. Smart TV’s

De gelukkige eigenaar van een Smart TV? Nieuwere televisies van bijvoorbeeld Samsung, Sony of LG hebben vaak al een Netflix-app voorgeïnstalleerd. Je hoeft er dus geen extra apparaat voor aan te schaffen. Open de app en je bent klaar voor de volgende seriemarathon.

2. Apple TV of Chromecast

Apple TV met afstandsbediening

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je nog een oudere televisie, dan maak je die ’smart’ met een Apple TV. Op de nieuwe Apple TV moet je daarvoor de bijbehorende app installeren. Heb je nog een oude Apple TV? Daarmee kun je ook naar Netflix kijken. Netflix is op de oude Apple TV een van de voorgeprogrammeerde kanalen. Een alternatief voor de Apple TV is de Chromecast: ook hierop worden series, films en documentaires van Netflix gestreamd.

3. Interactieve TV

Netflix KPN Interactieve TV

Is KPN je televisie-aanbieder? Dan hoef je geen dure Smart TV te kopen, of een extra apparaat voor bij je televisie. Je kunt Netflix heel eenvoudig streamen via Interactieve TV. Gewoon, via het tv-menu of door naar kanaal 200 te gaan. KPN is momenteel de enige tv-aanbieder waarbij je op deze manier naar Netflix kunt kijken. Is dit iets voor jou, doe dan snel de postcodecheck en kijk of de dienst bij jou beschikbaar is.

4. App op de iPhone en de iPad

Netflix-app

Vanaf de bank naar Netflix kijken op je televisie is misschien wel het meest relaxed vanaf de bank. Maar een van de charmes van Netflix is dat je het altijd en overal kunt kijken. Installeer de Netflix-app uit de App Store en je kunt op je iPhone kijken. Op de iPad werkt het ook, maar voor onderweg heb je dan een simkaartje nodig. Lees ook onze tip over het binnen de perken houden van je dataverbruik.

5. iMac of MacBook: via de browser

Simpeler kan het niet: Netflix is te bekijken vanuit zo’n beetje elke browser. Klap je MacBook open of schuif achter je iMac en surf in bijvoorbeeld Safari naar www.netflix.com. Rechtsboven kun je inloggen. Vervolgens kijk je ook op je computer naar Netflix.

6. Gameconsoles

Veel mensen hebben zonder het te weten al een apparaat in huis waarmee je Netflix kunt streamen: de gameconsole! Ben je het gamen na uren zat? Op de Wii, PlayStation of Xbox schakel je zo over naar je favoriete film. Zo draait je gameconsole overuren!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Frits van der Veer
Lezer
Frits van der Veer

Hi Laura

dank voor deze inside! Erg handig!
Zouden jullie misschien ook een keer kunnen uitleggen hoe je het best Netflix USA (of enig ander land) zou kunnen kijken?
Ik heb dat tot voor kort altijd via USunblock gedaan (via DNS), maar Nelflix probeert dat te blokkeren. Is “the way to go” VPN of zijn er andere mogelijkheden?

(In mijn ogen is er niet illegaals aan content bekijken in/uit andere landen. Het internet is globaal dus ook de digitale content is globaal. En je betaald er ten slotte netjes voor. )