Terug naar 6 jaar App Store in vogelvlucht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 jaar App Store in vogelvlucht

Door Jelle Mol11 juli 2014 13:373 min. leestijd0

App Store in 2008

Op de WWDC in juli 2008 werd door Steve Jobs de App Store gelanceerd. Anno 2014 staan er 1,2 miljoen apps in de App Store die meer dan 75 miljard keer zijn gedownload. Een overzicht van 6 jaar App Store.

2008: Lancering

Met een update in iTunes en iOS werd de App Store gelanceerd. Er waren ‘slechts’ 500 apps beschikbaar. Na enkele dagen had de App Store al 10 miljoen downloads, ondanks dat $ 9,99 toen nog een gangbare verkoopprijs was. De App Store was een van de belangrijkste functies op de gelijktijdig geïntroduceerde iPhone 3G, omdat het tot dusver alleen met een jailbreak mogelijk was om third-party-apps te installeren.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2009: Games en WhatsApp

Halverwege 2009 werd de mijlpaal van 1 miljard downloads bereikt en begonnen spelletjes als Angry Birds aan populariteit te winnen. Ook werd WhatsApp gelanceerd, wat uiteindelijk tot de ondergang van sms zou gaan leiden. WhatsApp was in eerste instantie alleen op iPhone beschikbaar, maar het grote succes van de app zat uiteindelijk in de ondersteuning voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry.

2010: iPad

Met de introductie van de iPad boorde Apple een compleet nieuwe markt aan. Het werd nu mogelijk om apps speciaal voor de iPad te ontwikkelen en maximaal gebruik te maken van de schermgrootte en functionaliteiten.

Mac App Store

2011: Mac App Store

Dankzij het succes van de App Store zag de Mac App Store het levenslicht. Apple bood hiermee een centraal distributieplatform binnen OS X, maar kreeg daarmee ook meer vat op wat gebruikers op hun Mac kunnen installeren. Lion werd de eerste versie van OS X die via de Mac App Store werd gedistribueerd; tegenwoordig worden alle updates voor OS X via deze App Store beschikbaar gesteld.

2012: Grote update

Met de komst van iOS 6 werd de App Store voor het eerst sinds de introductie flink op de schop genomen. De interface werd aangepast om het navigeren en bladeren gemakkelijker te maken. Ook kwam er een overzicht van uitgelichte apps en konden apps direct gedeeld worden via Twitter of Facebook.

1 miljoen apps App Store

2013: 1 miljoen apps

De magische grens van 1 miljoen beschikbare apps werd in het najaar van 2013 bereikt. Doordat 30% van de opbrengsten van de app-verkoop naar Apple gaat, is de App Store door de jaren heen een flinke bron van inkomsten geworden. In dit jaar gaven klanten gezamenlijk meer dan $ 10 miljard uit aan apps, een recordomzet voor Apple.

2014: iOS 8

De lancering van iOS 8 betekent voor de App Store een volgende grote update. Behalve verbeterde zoekmogelijkheden komen er bundels van apps en videovoorvertoningen. Een andere handige functie is Family Sharing, waarmee meerdere familieleden toegang krijgen tot alle aankopen van één gezinslid. Een uitgebreid overzicht van nieuwe functies in iOS 8 vind je ook in iCreate 59.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar