Terug naar 6 functies om naar uit te kijken in iOS 10.2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 functies om naar uit te kijken in iOS 10.2

Door Laura Grootaarts1 november 2016 16:143 min. leestijd1

We hebben nog maar net een update van iOS 10 achter de rug – gisteren is iOS 10.1.1 verschenen – maar we kunnen ons alweer verheugen op de volgende update. In iOS 10.2 vind je namelijk een aantal nieuwe opties die de moeite waard zijn. Voor ontwikkelaars is er momenteel al een testversie beschikbaar, en binnen enkele dagen zal ook de publieke bèta beschikbaar zijn. Pas daarna komt de definitieve update voor iedereen beschikbaar, maar we weten nog niet wanneer het zover is.

Welke nieuwigheden kun je binnenkort verwachten op je iPhone, iPad en iPod touch? We zetten de leukste dingen voor je op een rij.

1. Nieuwe wallpapers


iOS 10.2 wallpaper

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor de mensen die het liefst een achtergrond van Apple zelf gebruiken: er zijn drie nieuwe wallpapers verschenen. Heb je het idee dat je deze wallpapers met de gekleurde druppels al kent? Dat kan kloppen, want ze kwamen eerder al voorbij tijdens de keynote. Ook zijn ze te zien op de website van Apple. En binnenkort dus ook op jouw iPhone, iPad of iPod touch!

2. Nieuwe emoji

iOS 10.2 emoji

Apple is groot fan van emoji. Sinds iOS 10 spelen ze een veel grotere rol in de app Berichten. Letterlijk, want als je tot maximaal drie emoji tegelijkertijd verstuurt, worden ze opgeblazen tot een enorm formaat. Er is zelfs een heuse emoji-zoekmachine te vinden in Apple’s eigen Berichten-app en emoji hebben zelfs een plaatsje verworven op de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. We kunnen geen genoeg krijgen van emoji, en daarom worden er nu nóg meer aan het rijtje toegevoegd. En zeg nu zelf, wat moet je in deze tijd zonder enge clown-emoji?

3. Nieuw effect: glitters!

iOS 10.2 glitters

De Berichten-app is de laatste tijd al een grote kermis, en nu komt er nog een extra effect bij: Celebration. Voor iedereen die al geen genoeg kon krijgen van ballonnen, vuurwerk, confetti en de andere schermvullende animaties. Met dit effect verandert je scherm in een gouden glitterbom.

4. Video-widget

iOs 10.2 video widget

De app Video vind je in de komende versie van iOS 10 ook als widget op het toegangsscherm. In de huidige bèta-versie leeft de video-widget nog niet echt, maar de bedoeling is natuurlijk dat je straks een preview krijgt van je video’s en ze ook direct op kunt starten.

5. Siri minder irritant

ios 10.2 Siri

Roep je Siri of stembediening soms per ongeluk op? Voortaan gaat het beter. Via ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Thuisknop’ of Siri moet reageren wanneer je de thuisknop langer indrukt. Je kunt ook kiezen voor stembediening, of de optie helemaal uitzetten.

6. Bewaar je foto-instellingen

iOS 10.2 camera

De camera is al tijden veel meer dan een lens die je op je onderwerp richt waarna je afdrukt. Misschien maak je het liefst vierkante foto’s – bijvoorbeeld als je fan bent van Instagram. Of je hebt een filter dat je vaker wel dan niet gebruikt. Sluit je de camera-app af en daarna weer op, dan moet je alles weer opnieuw instellen. In iOS 10.2 bestaat de mogelijkheid om dit soort opties te bewaren.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ton Ton
Lezer
Ton Ton

Kun je in de siri suggestions ook zelf bepalen welke apps wel en niet getoond moeten / mogen worden?
Ton Ton