Terug naar 5x de beste Apple-tips van maart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

5x de beste Apple-tips van maart

Door Redactie iCreate16 maart 2021 12:313 min. leestijd1

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple- apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is een selectie van de leukste tips van deze maand!

YouTube met je toetsenbord


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Nu ik de sneltoetsen van YouTube in de vingers heb, wil ik niet meer zonder. Met de sneltoetsen hoef je niet met de muis te stoeien en krijg je handelingen sneller gedaan. Dit zijn mijn favorieten:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 • J: Tien seconden terugspringen
 • L: Tien seconden vooruitspringen
 • Spatiebalk: pauzeren/afspelen
 • M: Demp het geluid
 • C: Ondertitels aan/uit
 • >: Versnel de video
 • <: Vertraag de video
 • F: Volledig scherm activeren/verlaten

Voorkom dat je Mac gaat sluimeren tijdens downloads

De MacBooks van tegenwoordig gaan vrij snel sluimeren. Dat is goed voor de accu. Maar het is minder goed voor mijn downloads, die vaak per ongeluk worden onderbroken omdat mijn Mac in de sluimerstand gaat. Gelukkig is hier iets aan te doen. Open ‘Systeemvoorkeuren>Batterij’ en ga naar het onderdeel ‘Lichtnetadapter’. Zet hier een vinkje bij ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’. Dat voorkomt dat je Mac gaat sluimeren als er bijvoorbeeld een download actief is.

Uit het oor uit het hart?

Dankzij Apple Music is het gemakkelijker dan ooit om je muziekbibliotheek uit te breiden met alle pareltjes die in Apple’s playlists voorbijkomen. Het nadeel is dat je op een gegeven moment geen idee meer hebt welke muziek je allemaal verzameld hebt. De oplossing? Een slimme afspeellijst met muziek die je al een jaar niet meer hebt gehoord. Maak die lijst in Muziek via ‘Archief>Nieuwe slimme afspeellijst’, stel de voorwaarde ‘Laatst afgespeeld’ ‘ligt niet in de afgelopen’ ‘365’ ‘dagen’. Zet een vinkje voor ‘Werk direct bij’ en je hebt altijd een actuele afspeellijst met bijna vergeten liedjes.

Kopieer een kleur

 

De Mac heeft een verborgen programma dat ideaal is voor vormgevers en webdesigners: de Digitale-kleurenmeter. Open Spotlight (Cmd+Spatie), voer ‘Digitale-kleurenmeter’ in en plaats de muiscursor op de kleur die je voor je eigen website of bestand wilt gebruiken. Met een druk op Shift+Cmd+C kopieer je de code naar het klembord. Standaard krijg je de RGB-kleurwaarde. Beter voor website-ontwikkelaars is de hexadecimale weergave (iets als #EC544F). Hiervoor klik je in het menu van Digitale-kleurenmeter op ‘Weergave>Geef waarden weer’ en vink je ‘als hexadecimalen’ aan.

Pas de veeggebaren van Mail aan

Koen: Vanuit de inbox van Mail voer je snelle acties uit door te vegen. Een korte swipe naar links resulteert in opties voor markeren en Prullenmand; een veeg naar rechts betekent de mail markeren als gelezen. Handiger zou ik een veegactie vinden waarmee je belangrijke mails snel markeert met een rode vlag. En dat kan, want de acties zijn aan te passen. Dat doe je via de Instellingen-app, bij ‘Mail>Veegopties’. Kies bij ‘Veeg naar rechts’ voor ‘Markeer’, of kies een andere actie uit. De ingestelde veegopties zijn ook uit te voeren bij geopende mailberichten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arthur
Lezer
Arthur

Met de K kun je de video ook pauzeren en weer afspelen. Dus dan heb je J voor achteruit, K voor pauze/afspelen en L voor vooruit.