Terug naar 5 voordelen van een SSD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 voordelen van een SSD

Door Redactie iCreate31 augustus 2017 16:303 min. leestijd0

Is je Mac in de loop der jaren tergend traag geworden? Dan wordt het de hoogste tijd om je ouderwetse harde schijf te vervangen door een SSD – ook wel flashgeheugen genoemd. Bouw een SSD in in een oudere Mac, en het lijkt alsof-ie een verjongingskuur heeft ondergaan. Niet voor niets heeft Apple ervoor gekozen om de nieuwere MacBooks uit te rusten met een SSD. Waarom je voor een SSD zou moeten kiezen? Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

ssd

1. Een SSD bevat geen bewegende onderdelen

SSD is de afkorting van Solid State Drive. De naam verklapt het al: een SSD bevat geen bewegende onderdelen. Dit in tegenstelling tot een reguliere harde schijf, die eerder vergelijkbaar is met een platenspeler: er draaien onderdelen rond op een bepaalde snelheid, een laser moet een en ander uitlezen. Als je maar één voordeel mag noemen, dan is het het ontbreken van bewegende onderdelen. Alle voordelen die we hieronder noemen, hangen hiermee samen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Steviger

Een SSD is al met al een stuk robuuster dan de harde schijf met allerlei bewegende en in elkaar grijpende onderdeeltjes. Er kan gewoon minder aan kapot. Schokbestendig, slijtvast en duurzaam zijn woorden die vaak in één adem genoemd worden met SSD. Een SSD legt bovendien niet meteen het loodje als deze in aanraking komt met een magneet.

3. Hogere snelheid

Een SSD is stukken sneller dan de gemiddelde draaiende harde schijf. Een kop koffie halen terwijl je je Mac opstart? Dan moet je voortaan vlug zijn. Je hoeft er niet van op te kijken als je Mac opeens vijf keer sneller opstart. Het is een kwestie van seconden. Ook het opslaan en openen van bestanden en programma’s gaat vliegensvlug.

4. Geniet van de rust!

Als een ouderwetse harde schijf gaat draaien, ontstaan er allerlei trillingen en dat hoor je. De SSD heeft – we herhalen het nog maar eens – geen bewegende onderdelen en is zodoende erg stil bij gebruik. Het klinkt niet meer alsof je Mac zijn best doet om op te stijgen. Geniet dus van de rust!

5. Energiezuinig

Omdat de SSD geen draaiende onderdelen heeft, is hij energiezuinig. Heb je een iMac die altijd aan de stroom hangt, dan is dit misschien niet iets wat tot de verbeelding spreekt. Maar als je de eigenaar bent van een MacBook dan is iedere minuut die de batterij langer meegaat hartstikke welkom.

Stel, je wilt een SSD …

Je kunt natuurlijk een SSD kopen en deze zelf inbouwen. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je je daar liever niet aan waagt. Bij het idee dat je met een schroevendraaier in je glanzende Macje moet gaan zitten poeren, krijg je al weke knieën.

Upgreatest

Besteed je de klus liever uit aan een professional, dan kun je terecht bij Upgreatest. Zij bouwen de SSD in en zorgen er meteen voor dat alle benodigde data ernaar worden overgezet, zodat je daarna weer meteen met je Mac kunt werken. Omdat je Mac dan toch al is opengeschroefd, verwijderen ze meteen eventuele stofophopingen.

Het mooie is dat je er je huis niet voor uit hoeft: Upgreatest werkt op locatie, dus bij jou thuis of op kantoor. Dat scheelt weer een hoop gesleep met je kostbare Mac. Kijk op de website van Upgreatest naar wat de mogelijkheden voor jouw Mac zijn. Voor meer informatie of een prijsvoorstel kun je contact opnemen met Martijn van Tillo via martijn@upgreatest.nl of via 035 – 203 13 79

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar