Terug naar 5 uitspraken van Tim Cook op WSJ-conferentie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 uitspraken van Tim Cook op WSJ-conferentie

Door Jelle Mol28 oktober 2014 12:152 min. leestijd0

Gisteravond werd Tim Cook geïnterviewd op WSJDLive, een technologieconferentie georganiseerd door The Wall Street Journal. Wij zetten 5 interessante uitspraken van de Apple-baas op een rijtje.

1. iPhone blijft grootste bron van inkomsten

De verwachting is dat de iPhone de grootste inkomstenbron blijft voor de komende 5 jaar. Cook stelt dat het om minmaal 50% van de omzet gaat. Uit de laatste kwartaalcijfers bleek dat de iPhone bijna 40 miljoen keer verkocht is; voor het huidige kwartaal wordt een nieuw record verwacht.

2. Apple Pay is na 3 dagen 1 miljoen keer geactiveerd

In de eerste dagen na de lancering van Apple Pay hebben al 1 miljoen gebruikers de dienst geactiveerd. Volgens Visa zijn er nu al meer creditcards voor Apple Pay in gebruik dan voor alle andere mobiele betaaldiensten bij elkaar opgeteld.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

3. De Apple Watch moet dagelijks worden opgeladen

Cook denkt dat mensen de Apple Watch zo intensief gaan gebruiken, dat ze hem dagelijks moeten opladen. Een exacte batterijduur werd (wederom) niet genoemd, omdat Apple nog aan het onderzoeken is hoe mensen de Watch precies gaan gebruiken.

4. Televisiemarkt blijft interessant voor Apple

Wat betreft televisie blijft de CEO bij zijn standpunt dat de huidige manier van televisiekijken hopeloos ouderwets is. ‘Het is alsof je in 1970 leeft.’ Cook wil niet teveel prijsgeven, maar is optimistisch over wat Apple voor de televisiemarkt zou kunnen betekenen.

5. Geen onderdelen meer voor iPod classic

Op de vraag waarom de iPod classic ter ziele is gegaan, antwoordt Cook dat Apple nergens meer ter wereld de onderdelen kon krijgen. Een vervanging van de iPod classic zou volledig opnieuw ontworpen moeten worden en daarvoor is volgens Cook de vraag te beperkt. Dus voor alle fans: nee helaas, de iPod classic komt niet terug.

Een transcript van het interview is op de website van WSJ te lezen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar