Terug naar 5 redenen waarom de iPhone 7 de fysieke thuisknop behoudt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 redenen waarom de iPhone 7 de fysieke thuisknop behoudt

Door Laura Grootaarts25 februari 2016 15:113 min. leestijd2

Analysten beweren dat de verkoop van de iPhone dit jaar fiks gaat tegenvallen. Wil Apple voorkomen dat de analysten gelijk krijgen, dan moet er iets opmerkelijks gebeuren. Van de nieuwe iPhone 5se verwachten we geen wonderen, dus moet de iPhone 7 iets baanbrekends hebben. Een compleet nieuw design bijvoorbeeld.

Een van de verhalen die de ronde doen, is dat de fysieke thuisknop wordt vervangen door een virtuele, verwerkt in het 3D Touch-scherm. Kan het scherm meteen nog een stukje groter worden. Maar … op het verdwijnen van de thuisknop valt nog het een en ander af te dingen.

1. Touch ID is verwerkt in de thuisknop

Touch ID

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Touch ID is zo handig. Geen codes meer onthouden, supersnel inloggen met je vingerafdruk, geen verificatiecode nodig als je weer eens uitbundig aan het shoppen bent in bijvoorbeeld de App Store. Maar … Touch ID is nu ingebouwd in de thuisknop. Waar laat Apple dit stukje technisch vernuft als die knop er straks niet meer is?

2. De thuisknop is de redder in nood

thuisknop

De thuisknop biedt houvast, je gaat er altijd weer mee terug naar het thuisscherm. Probeer je de iPhone aan kinderen of ouderen uit te leggen, dan is het waarschijnlijk een van de eerste dingen die je duidelijk probeert te maken: ‘Als je ergens vastloopt en je weet het even niet meer, ram dan op die thuisknop, dan komt alles weer in orde.’ Ook vragen we ons af of alle functies van de fysieke thuisknop eenvoudig te verpakken zijn in een virtuele knop, bijvoorbeeld multitasking en eenvoudige toegang tot de toegankelijkheidsopties. Nou, daar gáát deze veilige haven …

3. Nodig voor een harde reset

Harde reset

Soms loopt je iPhone compleet vast en zit er niks anders op dan je telefoon helemaal uit te zetten door middel van een harde reset. Hiervoor houd je de aan-/uitknop en de thuisknop tegelijkertijd een paar seconden ingedrukt. Maar hoe geef je je iPhone in vredesnaam een harde reset met de virtuele thuisknop als je iPhone blijft hangen en het scherm helemaal nergens meer op reageert?

4. 3D Touch is er nog niet klaar voor

Force Touch Apple Watch

Het fijne aan het indrukken van een fysieke knop, is dat je ook echt voelt dat er iets onder je vingers gebeurt. Er kan geen twijfel over bestaan, je hebt die knop ingedrukt, je voelde het. Nu zou je kunnen zeggen dat 3D Touch dit gevoel kan simuleren. Maar eerlijk gezegd zijn we nog niet helemaal tevreden over 3D Touch op de iPhone. Op de Apple Watch voelt Force Touch écht alsof je het scherm indrukt, maar op de iPhone ervaar je dat toch minder sterk.

5. De thuisknop is zo iconisch

iPhone 3GS

Dit laatste argument is een beetje sentimenteel van aard, maar wat is een iPhone zonder thuisknop? Als je naar de allereerste iPhone kijkt – van inmiddels bijna tien jaar geleden – dan zul je de thuisknop nog als zodanig herkennen. De thuisknop was er altijd, op iedere iPhone en iedere iPad. Een iPhone zonder thuisknop is als Bert zonder Ernie, als koffie zonder koekje en als Ted de Braak zonder snor: dat kan gewoon niet!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Ik vind de /virtuele/ Home knop juist een pluspunt op de Nexus 5, het ontbreken ervan op de Galaxy S6 een gemis, en op de iPhone 6 heb ik de virtuele Home knop aan (dat verplaatsbare vlakje, een Toegankelijkheidsoptie, meen ik).
Scheelt weer een mogelijke “Error 53″…

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

Ben het met je eens, virtuele knoppen zijn idiaal. Maar dat stukje over die eror 53 is complete onzin. Dat hebben ze er inmiddels ook uitgehaald, maar om in te gaan op je comment (ervan uitgaande dat het er nog wel in zou zitten) als je je telefoon zou repareren bij een niet apple zaak, zou je nog steeds die error krijgen, ook als je die virtuele homeknop gebruikt. Dat je die gebruikt maakt namelijk niet uit, het gaat mis op het moment dat je je toestel updatet (hij controleerd de home knop op niet legitieme reparaties en zodra hij… Lees meer »