Terug naar 5 Olympische Spelen-apps: livestreams, nieuws en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 Olympische Spelen-apps: livestreams, nieuws en meer

Door Laura Grootaarts5 augustus 2016 11:083 min. leestijd0

Eens in de vier jaar is het zover. Halverwege de zomer wordt er ergens op onze planeet een sporttoernooi georganiseerd waar de wereld even verbonden wordt door sportende mensen. Vanavond – of eigenlijk vannacht – is het eindelijk zo ver: dan barsten de Olympische Spelen in Rio los. Het kan haast niet anders of de Brazilianen maken een carnaval van de openingsceremonie. Met de volgende gratis apps mis je niks van het toernooi.

1. The Olympics – Official App for the Olympic Games

The Olympics

Natuurlijk kunnen de Olympische Spelen niet zonder hun eigen officiële app. Maar of deze ervandoor gaat met de gouden medaille? De app gaat al een aantal Olympische Spelen mee, en is gaandeweg steeds meer een soort naslagwerk geworden over deze en eerdere spelen. Hij doet wat traag en log aan en het is soms zoeken naar de informatie die je nodig hebt: te veel menu’s, te veel uitklappers, te veel feitjes. Het laatste nieuws, het sportschema en de uitslagen zijn gelukkig wel direct vanaf het hoofdscherm te vinden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. NOS: livestream Olympische Spelen

NOS

De NOS is dé Nederlandse omroep als het gaat om het kijken van de Olympische Spelen. De NOS-app heeft vorige week nog een update gehad zodat één onderdeel ervan exclusief over Rio gaat. De tabbladen met video’s en Olympisch nieuws zijn nu al heel actief. En straks zijn in de app ook livestreams beschikbaar, zodat je je favoriete sport kunt volgen via onder meer je iPhone en Apple TV. In het schema zie je meteen welke livestreams eraan zitten te komen!

3. TeamNL

TeamNL

Natuurlijk zijn we extra geïnteresseerd in de prestaties van de sporters uit ons eigen TeamNL. En dan is dit de app die niet mag ontbreken op je iPhone of iPad! Het nieuws staat volledig in het teken van Nederlandse atleten – die je allemaal terugvindt in het overzicht met gekwalificeerde sporters. Er is zelfs een fanwall en in het wedstrijdoverzicht zie je precies wanneer Nederlandse atleten in actie vinden. Ten slotte hopen we dat medaille-overzicht heel snel vol gaat lopen!

4. Rio 2016

Rio 2016

De app Rio 2016 past zich aan aan jouw voorkeuren: geef aan welke sporten jij het interessantst vindt, welk land je aanmoedigt en wat je favoriete atleten zijn. Vervolgens blijf je op de hoogte van alles wat je weten wilt: je blijft op de hoogte van het laatste nieuws en de tussenstanden, ziet hoe jouw favorieten het ervan afbrengen en natuurlijk is er ook in deze app een medaillespiegel te vinden.

5. Rio 2016 Olympic Games

Rio 2016 Olympic Games

Is dressuur zonder Anky van Grunsven wel zo leuk? Wat is toch precies de bedoeling van snelwandelen? En dat boogschieten is ook niet echt een kijksport hè? Wat je dan zou kunnen doen, is je tablet erbij pakken en de Rio 2016 Olympic Games downloaden op je iPad of iPhone. Hier kun je zes sportonderdelen spelen waarin je je een echte Olympiër kan voelen: Voetbal, Tennis, Boogschieten, Kleiduivenschieten, Tafeltennis en Basketball. Allemaal zijn het vrij eenvoudige spelletjes en voor je het weet, hark je gouden medailles bij elkaar alsof je Inge de Bruijn heet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar