Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘5(!) nieuwe iPhones in 2020’

Auteur: Terry Stooker
1 reacties
iPhone 2020 kuo verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Er staan maar liefst vijf nieuwe iPhones op de planning voor 2020. Dit beweert Apple-orakel Ming-Chi Kuo. Naast de iPhone SE 2 zou Apple werken aan vier high-end toestellen met oled-schermen en ondersteuning voor 5G.

iPhone SE 2

Hij komt er nu echt! Echt waar! Al sinds de release van de iPhone SE wordt er gesproken over zijn opvolger. We durven er nog geen geld op te zetten, maar dat de iPhone SE 2 in 2020 verschijnt wordt steeds waarschijnlijker. Volgens Kuo komt deze goedkope(re) iPhone beschikbaar in de eerste helft van volgend jaar.

iPhone 8 kopen

Het ontwerp van de iPhone SE 2 is naar verluidt gebaseerd op de iPhone 8, met een scherm van 4,7 inch en een thuisknop met Touch ID. Een stapje terug in de tijd dus, al is de binnenkant wel up-to-date. Hij krijgt namelijk de snelle A13 chip van de iPhone 11 en 11 Pro (Max) en 3 GB werkgeheugen.


kooptip

iPhone 2020

Later in het jaar – wij gokken op september – komt Apple vervolgens met de opvolgers van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max). Dit betreft echter geen drie nieuwe toestellen, maar vier. De opvolger van de iPhone 11, die we voor het gemak iPhone 12 noemen, komt in twee formaten. Eentje met het vertrouwde scherm van 6,1 inch, en een kleinere variant van 5,4 inch. Laatstgenoemde is hiermee qua totale formaat niet veel groter dan de vermoedelijke iPhone SE 2.

iPhone 2020 kuo verwachtingen

De ‘Pro’-variant van de iPhone die in 2020 uitkomt, zou een stukje gegroeid zijn. De iPhone 12 Pro wordt met een scherm van 6,1 inch net zo groot als de iPhone 12, waar de 11 Pro nu nog 5,8 inch meet. De 12 Pro Max groeit volgens Kuo van 6,5 inch naar 6,7.

Het design van de iPhone 12 zou teruggrijpen naar de iPhone 4, met een nieuw metalen frame met rechte randen. Het verschil in lenzen blijft bestaan, de ‘Pro-variant’ heeft er drie, de standaard iPhone twee.

Verder is er ondersteuning voor 5G en krijgt elke variant een oled-scherm. Op dit moment heeft alleen de Pro (Max) een oled-scherm. De iPhone 11 moet het doen met een lcd-scherm. Of de notch al verdwijnt, is afwachten. In het schema van Kuo’s werkgever TF International Securities wordt die nog steevast weergegeven.

De terugkeer van Touch ID?

We meldden het al eerder dat Apple Touch ID wil herintroduceren. Bij deze vernieuwde ontgrendelingsmethode wordt je vingerafdruk met behulp van ultrasoon geluid gescand, over het gehele scherm. Dit werkt echter alleen met een oled-scherm. Dat Kuo vier iPhones met een dergelijk scherm verwacht, zou er dus zomaar eens op kunnen wijzen dat het nieuwe Touch ID in een vergevorderd stadium is. En Apple zal er vast over nadenken om daarnaast Face ID te blijven gebruiken, voor dubbele veiligheid.

iPhone 2021

Kuo kijkt ook al even vooruit naar 2021. Hij voorziet de komst van een iPhone SE 2 Plus in zijn koffiedik. Deze zou een scherm van 5,5 of 6,1 inch moeten krijgen. Als de iPhone SE 2 er al komt, dan is dit vier jaar na zijn voorganger. Dat Apple ineens een jaar nog een SE introduceert, lijkt ons onwaarschijnlijk.

Opvallender nog is de verwachting van het ‘highest-end model’. Deze iPhone zou het zonder Lightning-aansluiting moeten stellen. Een volledig draadloze iPhone dus. Het zou wel het gerucht dat Apple plannen heeft om AirPods bij de iPhone te leveren aannemelijker maken.

Vooralsnog nemen we ook deze voorspelling met een flinke korrel zout. AirPower heeft gefaald. Apple heeft het omgekeerd draadloos opladen – waarbij je bijvoorbeeld je AirPods oplaadt via je iPhone – toch niet kunnen implementeren op de iPhone 11. Alles wijst erop dat Apple draadloos opladen nog niet betrouwbaar en efficiënt genoeg acht. Dat het bedrijf uit Cupertino over twee jaar al een iPhone presenteert die hier volledig van afhankelijk is, klinkt dus als toekomstmuziek.

Bron: MacRumors