Terug naar 5 dingen die Apple van Amazon kan leren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 dingen die Apple van Amazon kan leren

Door Redactie iCreate29 september 2011 10:333 min. leestijd0

Gisteren werd een nieuwe reeks Kindle-apparaten aangekondigd door Amazon. De meest opvallende uit deze reeks is de Kindle Fire, een tablet vergelijkbaar met Apple’s iPad. De Kindle-reeks werkt naadloos samen met de geïntegreerde multimediale services die Amazon aanbiedt. Ook Apple is langzamerhand allerlei nieuwe onderdelen beschikbaar aan het stellen aan een groter publiek, zoals de Nederlandse afdeling van de iBookstore en het Nederlandse onderdeel voor films in iTunes, maar Amazon lijkt Apple toch nog een stapje voor te zijn. Van welke services en technieken van Amazon kan Apple nog iets leren?

1. Een jaarabonnement om onbeperkt films en tv-series te streamen

Allereerst is er de service Amazon Prime. Deze service is de eerste maand gratis en kost daarna 80 dollar per jaar. Hiermee kun je waar en wanneer je wilt films en tv-series kijken, zonder onderbrekingen en reclame. De abonnementsprijs is een schijntje, als je naar het aanbod van Amazon kijkt. Het bedrijf claimt een aanbod van ruim 100.000 films en tv-series te hebben.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2. De lage aanschafprijs van een Kindle Fire

We dachten allemaal dat alleen Apple tablets tegen een lage prijs kon aanbieden, maar Amazon is erin geslaagd de nieuwe Kindle Fire nog goedkoper te maken. Toegegeven, de Kindle Fire is bijna 3-inch kleiner, biedt geen 3G-functionaliteit en heeft met 8 GB aanzienlijk minder opslagruimte van 8 GB dan de minimaal 16 GB aan ruimte op de iPad. Hierdoor kost de Kindle Fire echter wel minder dan de helft in vergelijking met een iPad.

3. Hoe is ’t scherm?

De Kindle Fire heeft een vergelijkbaar touchscreen als de iPad, het betreft namelijk een IPS-paneel dat 16 miljoen kleuren kan weergeven. Een verschil met de iPad is dat de Kindle Fire breedbeeld ondersteunt. Dit is handig bij het bekijken van films en series. Apple heeft er altijd mee geschermd niet voor breedbeeld op de iPad te gaan, zodat de e-reader functionaliteit er niet onder zou lijden. Amazon heeft hier blijkbaar een oplossing voor gevonden.

4. Whispersync: alles gesynchoniseerd

We kennen Whispersync van de Kindle e-readers, een functie waarmee je noties, je hele bibliotheek en zelfs de laatst gelezen bladzijde op iedere Kindle kunt synchroniseren. Met de Kindle Fire wordt deze service uitgebreid met films en tv-series. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een film op je Kindle Fire kunt bekijken en vervolgens verder kunt gaan op je tv of andersom. Een ideale manier om alles gesynchroniseerd te houden, iets wat Apple’s iCloud voorlopig nog niet biedt.

5. Snel surfen

Met de browser Silk biedt Amazon ‘supersnel surfen’ aan. Silk gebruikt een techniek waarbij je surft met behulp van een cloud. Hier wordt de webpagina opgeslagen en vervolgens gecomprimeerd doorgestuurd naar de Kindle Fire. Dit zorgt voor supersnelle laadtijden en ook nog een langere batterijduur; omdat de data gecomprimeerd worden binnengehaald vergt dit minder van de rekenkracht van het apparaat. Dit zou ook een handige methode kunnen zijn voor Apple om de iPad-gebruikers die gebruik maken van 3G te ondersteunen. Zij moeten nu apps als Onavo gebruiken om data te comprimeren en snel te kunnen surfen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar