Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De 5 beste iOS 13-functies waar we naar uitkijken

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Na de WWDC is het grote wachten tot september begonnen, het moment dat we aan de slag kunnen met al die leuke nieuwe functies en features die aangekondigd zijn. Dit zijn de 5 beste features van iOS 13 waar we naar uitkijken.

QuickType

QuickType

Het heeft even geduurd, maar QuickType is er nu ook in het Nederlands. Deze functie voorspelt welk woord je wilt gaan typen en zet dit boven het toetsenbord. Met een tik hierop wordt het woord toegevoegd aan de zin. Handig! Nu begint het wachten op dat handige swipe-toetsenbord dat nog niet in het Nederlands beschikbaar is …

Vernieuwde fotobibliotheek

fotobibliotheek


kooptip

De fotobibliotheek was wel aan een likje verf toe, en dat komt er in iOS 13. Foto’s herkent automatisch je beste foto’s die prominenter worden weergegeven. En door het automatisch (stilletjes) afspelen van Live Photo’s en video’s wordt de boel nog levendiger. Je fotobibliotheek heeft er nog nooit zo gelikt uit gezien.

Meer memoji-mogelijkheden

memoji

In iOS 13 zijn er nog meer mogelijkheden om memoji’s naar je wens aan te passen en te personaliseren. Vervolgens kun je de memoji’s nu ook in verschillende stickerversies versturen. Deze stickers werken bovendien buiten Berichten en FaceTime, dus je WhatsApp-contacten kun je hier bijvoorbeeld ook mee verblijden. Een aparte memoji-app zou onderhand wel fijn zijn. Je maakt ze nog altijd aan via Berichten.

Donkere modus

donkere modus

Vorig jaar kreeg de Mac een donkere modus, nu is de iPhone aan de beurt. Schakel de donkere modus in om – niet geheel verrassend – alles een donker thema te geven. Met name in de avonduren kijkt dit wat fijner, maar niets weerhoudt je ervan om deze modus continu te gebruiken. Je stelt gemakkelijk een eigen schema in, of geeft aan dat iOS kijkt naar de zonsopgang en -ondergang.

Log in met Apple

Hoe vaak we niet klakkeloos inloggen met ons Facebook- of Google-account bij allerlei apps en diensten. Gemak dient immers de mens. Maar als je vervolgens wel erg treffend gepersonaliseerde advertenties ziet verschijnen op internet en in apps, rijst de vraag hoeveel deze tech-giganten eigenlijk van je tracken. ‘Log in met Apple’ is de ideale oplossing. Net zo gemakkelijk als de eerdergenoemde inlogmogelijkheden, maar dan volledig anoniem. Als je wilt wordt zelfs je e-mailadres niet gedeeld met de betreffende app of dienst. 

Wanneer kun je iOS 13 downloaden?

Dat duurt zoals gezegd nog even. iOS 13 is dit najaar gratis te downloaden op geschikte iPhones – en hij staat standaard al op de nieuwe iPhone 2019. Wil je de software eerder uitproberen, dan kun je deze zomer meedoen aan de bèta-test. Vind je dat te veel gedoe? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We praten je graag bij over alle nieuwigheden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!