Terug naar De 5 beste iOS 13-functies waar we naar uitkijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 5 beste iOS 13-functies waar we naar uitkijken

Door Terry Stooker6 juni 2019 14:233 min. leestijd0

Na de WWDC is het grote wachten tot september begonnen, het moment dat we aan de slag kunnen met al die leuke nieuwe functies en features die aangekondigd zijn. Dit zijn de 5 beste features van iOS 13 waar we naar uitkijken.

QuickType

QuickType

Het heeft even geduurd, maar QuickType is er nu ook in het Nederlands. Deze functie voorspelt welk woord je wilt gaan typen en zet dit boven het toetsenbord. Met een tik hierop wordt het woord toegevoegd aan de zin. Handig! Nu begint het wachten op dat handige swipe-toetsenbord dat nog niet in het Nederlands beschikbaar is …

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Vernieuwde fotobibliotheek

fotobibliotheek

De fotobibliotheek was wel aan een likje verf toe, en dat komt er in iOS 13. Foto’s herkent automatisch je beste foto’s die prominenter worden weergegeven. En door het automatisch (stilletjes) afspelen van Live Photo’s en video’s wordt de boel nog levendiger. Je fotobibliotheek heeft er nog nooit zo gelikt uit gezien.

Meer memoji-mogelijkheden

memoji

In iOS 13 zijn er nog meer mogelijkheden om memoji’s naar je wens aan te passen en te personaliseren. Vervolgens kun je de memoji’s nu ook in verschillende stickerversies versturen. Deze stickers werken bovendien buiten Berichten en FaceTime, dus je WhatsApp-contacten kun je hier bijvoorbeeld ook mee verblijden. Een aparte memoji-app zou onderhand wel fijn zijn. Je maakt ze nog altijd aan via Berichten.

Donkere modus

donkere modus

Vorig jaar kreeg de Mac een donkere modus, nu is de iPhone aan de beurt. Schakel de donkere modus in om – niet geheel verrassend – alles een donker thema te geven. Met name in de avonduren kijkt dit wat fijner, maar niets weerhoudt je ervan om deze modus continu te gebruiken. Je stelt gemakkelijk een eigen schema in, of geeft aan dat iOS kijkt naar de zonsopgang en -ondergang.

Log in met Apple

Hoe vaak we niet klakkeloos inloggen met ons Facebook- of Google-account bij allerlei apps en diensten. Gemak dient immers de mens. Maar als je vervolgens wel erg treffend gepersonaliseerde advertenties ziet verschijnen op internet en in apps, rijst de vraag hoeveel deze tech-giganten eigenlijk van je tracken. ‘Log in met Apple’ is de ideale oplossing. Net zo gemakkelijk als de eerdergenoemde inlogmogelijkheden, maar dan volledig anoniem. Als je wilt wordt zelfs je e-mailadres niet gedeeld met de betreffende app of dienst. 

Wanneer kun je iOS 13 downloaden?

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier

Dat duurt zoals gezegd nog even. iOS 13 is dit najaar gratis te downloaden op geschikte iPhones – en hij staat standaard al op de nieuwe iPhone 2019. Wil je de software eerder uitproberen, dan kun je deze zomer meedoen aan de bèta-test. Vind je dat te veel gedoe? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We praten je graag bij over alle nieuwigheden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar