Terug naar De 5 belangrijkste Apple-producten van 2016
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 5 belangrijkste Apple-producten van 2016

Door Laura Grootaarts26 december 2016 10:003 min. leestijd1

Een hoop nieuwe en vooral vernieuwde Apple-apparaten zagen we in het voorbije jaar. In deze lijst hebben de belangrijkste productlanceringen op een rij gezet. En welk product lag bij jou onder de kerstboom?

1. iPhone SE

Neem het compacte uiterlijk van de iPhone 5s, prop daarin zo’n beetje alle geavanceerde techniek van de iPhone 6s en hang er een vriendelijk prijskaartje aan – naar Apple-maatstaven in ieder geval. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de iPhone SE, de ‘Special Edition’ waar Apple ons in het voorjaar mee verraste.

iphone se 2017

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. iPhone 7 (Plus)

Je zou je zomaar kunnen vergissen: Apple’s vlaggenschip van 2016, de iPhone 7 Plus, lijkt op het eerste gezicht bijzonder veel op zijn voorganger, de iPhone 6s Plus. Geen spectaculair nieuw jasje dus, en toch is dit de beste iPhone óóit. Waar hebben we dat ook weer eerder gehoord!? In 2016 moest de iPhone het hebben van interne vernieuwingen. De iPhone 7 is voor het eerst waterbestendig: je moet er nog steeds niet mee gaan zwemmen, maar na een duik in een toiletpot verdwijnt je iPhone niet direct in cyber-heaven. De camera heeft een fijne update ondergaan. In dit opzicht is het de iPhone 7 Plus die écht het verschil maakt: deze is uitgerust met een dubbele camera, waarmee je kunt spelen met scherptediepte. Concreet: je kunt superscherpe portretfoto’s maken met een vage achtergrond – heel kunstzinnig verantwoord.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

3. Apple Watch Series 2

De Apple Watch die afgelopen september verscheen, is alles wat de eerste Apple Watch had moeten zijn. Het zou eens tijd worden. De smartwatch heeft nu ingebouwde GPS en dat maakt hem stukken minder afhankelijk van de iPhone. Je horloge houdt nu zelf exact bij welke afstand je aflegt en wat je locatie is. Je hoeft je iPhone dus niet meer mee te slepen tijdens je rondje hardlopen, fietsen of wandelen. Ook nieuw is dat het horloge nu zo goed als waterdicht is tot 50 meter diepte.

Apple Watch Series 2

4. MacBook Pro met Touch Bar

Voor het eerst in jaren heeft Apple de MacBook Pro compleet opnieuw ontworpen, maar of dit de update is waar we al die tijd op gewacht hebben? De Pro is nóg dunner en lichter geworden, het toetsenbord typt lekkerder en het Force Touch-trackpad is groter dan ooit tevoren.

De Touch Bar is een langwerpige touchscreen aan de bovenkant van het toetsenbord, waar voorheen de functietoetsen zaten. De inhoud van de Touch Bar verandert al naargelang het programma dat je gebruikt. In theorie zijn de mogelijkheden eindeloos, in de praktijk zijn nu nog niet alle ontwikkelaars helemaal in touch met de Touch Bar.

5. AirPods

Apple presenteerde de iPhone 7 en de 7 Plus, maar in de dagen erna ging het maar over één ding: de AirPods. De iPhone 7 heeft geen gewone koptelefoonaansluiting meer, maar als je deze draadloze AirPods ziet dan is dat leed snel vergeten. Ze schakelen automatisch tussen je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch en pauzeren als je ze even uitdoet. Met twee tikjes roep je Siri op alsof het de geest in de fles is.

We hadden graag meer van deze AirPods willen horen – letterlijk – maar helaas: Apple kon de beloofde releasedatum (eind oktober) niet waarmaken. Pas op 13 december verschenen ze eindelijk in Apple’s online Store, net op tijd voor onder de kerstboom.

AirPods apple

Nog meer weten over alle producten die Apple in 2016 heeft uitgebracht? Je leest het in het grote Apple-jaaroverzicht in iCreate 84.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Michel Storms
Lezer
Michel Storms

Zet de AirPods maar op #1…