Terug naar 4x zo helpt HomeKit je de herfst door
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4x zo helpt HomeKit je de herfst door

Door Laura Grootaarts30 oktober 2017 12:563 min. leestijd0

Het is nu wel echt gedaan met de zomer, en herfstochtenden zijn nooit gemakkelijk. Gadgets maken het leven een stuk leuker en makkelijker. Deze slimme smart home-accessoires voor HomeKit helpen je de koude maanden van het jaar door!

Works with Apple HomeKit

HomeKit is een platform van Apple waarbij je bijvoorbeeld via je onder meer de iPhone of Apple Watch allerlei slimme apparaten in huis kunt bedienen. Apple kondigde HomeKit in 2014 aan. In het begin liep het niet hard, maar nu inmiddels zelfs Ikea aan het stunten is met HomeKit, kunnen we gerust zeggen dat de techniek ingeburgerd begint te raken.

Een groot voordeel van HomeKit is dat je niet voor iedere slimme accessoire een aparte app nodig hebt. Apparaten met het label ‘Works with Apple HomeKit’ stuur je allemaal aan vanuit dezelfde app: Woning. Je kunt je commando’s desgewenst ook geven vanuit het Bedieningspaneel, via Siri en straks via HomePod. En je kunt apparaten aan elkaar koppelen: als je dan bijvoorbeeld tegen Siri zegt dat je naar bed gaat, zet hij de muziek en het licht uit en draait hij de verwarming een tandje lager.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

woning HomeKit

1. Zorg voor voldoende licht

Je hebt licht nodig in deze donkere maanden, want zelf nu de klok verzet is, is het ’s ochtends nog erg donker. Om over de avonduren nog maar niet te spreken. Laat ’s ochtends vroeg automatisch de Philips Hue-lamp inschakelen, zodat je langzaam wakker wordt van het licht. En in de avonduren laat je de kleuren van de lamp matchen met de film die je kijkt!

2. Verwarm je huis

Thuiskomen in een koud huis is dankzij slimme thermostaten toch echt verleden tijd. De Tado Slimme Thermostaat activeert de verwarming aan de hand van de locatie. Dus ben je onderweg naar huis, dan springt de verwarming al aan zodat het bij thuiskomst behaaglijk is. En over slim gesproken: Tado houdt zelfs rekening met het weer!

3. Goed voorbereid op het weer

Binnen op de bank is het prima toeven, maar wat staat je buiten te wachten? Een weerstation zoals de Elgato Eve Weather laat je zien wat voor weer het is. Hij meet de buitentemperatuur, de luchtdruk en de luchtvochtigheid rondom je huis. Leuk speelgoed voor amateurmeteorologen.

4. Houd de kou buiten de deur

Je thermostaat kan dan nog zo slim zijn; als je ergens een deur of een raam open hebt staan is er natuurlijk geen beginnen aan. Gelukkig zijn er slimme bewegingssensoren die registreren of je deur of raam open of dicht is. Je moet de boel dan nog wel zelf even sluiten – maar daar komt vast ook weer een slim apparaat voor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar