Terug naar HomePod-lek: Apple TV met 4K en HDR komt eraan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod-lek: Apple TV met 4K en HDR komt eraan

Door Laura Grootaarts7 augustus 2017 11:062 min. leestijd0

De software voor HomePod heeft al zo’n beetje alle ins & outs van de iPhone 8 verklapt. Maar daar blijft het niet bij: ook informatie over een nieuwe 4K Apple TV met HDR ligt nu op straat.

4K en HDR

De huidige Apple TV van de vierde generatie ondersteunt een resolutie van 1080p en raakt daarmee zo langzamerhand een beetje achterop. iOS-ontwikkelaar Guilherme Rambo vond in de code van HomePod aanwijzingen dat de vijfde generatie Apple TV 4K en HDR (High Dynamic Range) ondersteunt. Daarmee wordt de Apple TV direct weer wat meer van deze tijd. Diverse streamingdiensten bieden al 4K-content, en die kun je met de huidige Apple TV niet optimaal weergeven. Ook met je iPhone kun je al een tijdje filmen in 4K.

4K Apple TV volgens iTunes

iTunes 4K

Het is overigens niet de eerste aanwijzing voor een vernieuwde Apple TV met 4K en HDR. Vorige week nog meldden consumenten dat bepaalde films in iTunes plotseling gelabeld waren met ‘4K, HDR’, terwijl die films niet in die resolutie gedownload kunnen worden. Tijdens de keynote in juni beloofde Tim Cook ons meer nieuws over de Apple TV later dit jaar. De kans is groot dat de nieuwe Apple TV wordt aangekondigd tijdens een evenement van Apple in september, wanneer waarschijnlijk ook de iPhone 8 wordt aangekondigd.

De Apple TV kreeg voor het laatst een make-over in 2015. Toen werd het mogelijk om apps en games te downloaden op de mediaspeler.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar