Terug naar Ontwikkelaar onthult details over nieuwe 4K Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontwikkelaar onthult details over nieuwe 4K Apple TV

Door Koen van Ekeren11 september 2017 12:032 min. leestijd0

Na een periode van twee jaar brengt Apple morgen eindelijk de verwachte Apple TV 4K uit. En het kastje krijgt een bijzonder krachtig binnenwerk, zo blijkt uit speurwerk van Steven Troughton-Smith.

4K Apple TV

Specs Apple TV 4k

De ontwikkelaar analyseerde de gelekte firmware-bestanden is ervan overtuigd dat de vijfde generatie Apple TV – ook wel 4K Apple TV genoemd – wordt aangedreven door een A10X Fusion chip, met daaraan gekoppeld een RAM-geheugen van 3GB.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De nieuwe chip en RAM-geheugen vergroten de berekenings- en grafische prestaties van de Apple TV aanzienlijk. Op dit moment doet de huidige generatie Apple TV het nog met een A8-chip en 2GB RAM.

Volgens Troughton-Smith stelt de nieuwe chip de Apple TV in staat om 4K video’s af te spelen met 60 frames per seconde. Dit soort video’s kunnen straks waarschijnlijk ook met de nieuwe iPhone 8 en iPhone X geschoten worden, zo bleek uit eerdere geruchten.

Dat de Apple TV een RAM-verhoging krijgt, is weinig verrassend. Bij het streamen van video’s in 4K verwerkt de Apple TV meer data. Zonder een vergroting van het RAM-geheugen gaat dit waarschijnlijk gepaard met stotterende beelden en vertragingen.

Netflix en YouTube

Bijna alle nieuwe televisies ondersteunen tegenwoordig 4K, dus veel Apple-liefhebbers zullen zich verheugen op de update. Met 4K is het mogelijk om video’s met de hoogste kwaliteit te streamen en steeds meer diensten ondersteunen deze hoge uitzendkwaliteit. Netflix was in 2014 de eerste, gevolgd door YouTube in 2015.

Update 12 september: Inmiddels heeft een andere ontwikkelaar, Guilherme Rambo, ontdekt dat de afstandbediening van de Apple TV waarschijnlijk een update krijgt. De nieuwe Apple TV Remote zou een haptische motor hebben, die trilsignalen geeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar