Terug naar 4G in Nederland, maar de iPad doet niet mee
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4G in Nederland, maar de iPad doet niet mee

Door Redactie iCreate9 mei 2012 14:001 min. leestijd0

Tele2 is vandaag begonnen met de uitrol van zijn 4G-netwerk. In de steden Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Lelystad en Tilburg zullen abonnees van Tele2 gebruik kunnen maken van de hoge snelheden van het mobiele netwerk, zo meldt Tweakers. De nieuwe iPad kan echter geen gebruik maken van het Nederlandse 4G-netwerk, aangezien de tablet alleen geschikt is voor Amerikaanse frequenties.

4G-LTE

Tele2 is niet de enige aanbieder van 4G-LTE-netwerken in Nederland. Ook Ziggo, Vodafone, KPN en T-Mobile zijn bezig met de uitrol van het hogesnelheidsnetwerk. Op 11 mei 2012 dienen de 4G-netwerken uiterlijk uitgerold te zijn, dit was ten tijde van de aanschaf van de netwerkvergunningen verplicht gesteld.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Modem

Om gebruik te kunnen maken van de hoge snelheden dienen abonnees een dongel aan te schaffen van de provider. Deze dongel steek je in de usb-poort van je laptop, desktop of tablet om het 4G-netwerk te kunnen gebruiken. De service is hiermee te vergelijken met Digitenne voor het ontvangen van televisiezenders, want je kunt binnen het dekkingsgebied het modem meenemen en altijd gebruikmaken van de hogesnelheidsverbinding zonder aan een adres gebonden te zijn.

Zoals al eerder bekend werd, kunnen bezitters van de nieuwe iPad met 4G-mogelijkheden geen gebruik maken van de Nederlandse 4G-LTE-netwerken.

[Afbeelding: GadgetGear]

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar