Terug naar 4G-abonnementen in Nederland nog relatief duur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4G-abonnementen in Nederland nog relatief duur

Door Daan Jeuken8 april 2016 10:002 min. leestijd0

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse providers begonnen met de uitrol van 4G. Met de dekking en kwaliteit van deze netwerken zit het inmiddels wel snor, maar qua prijs zitten de 4G-abonnementen bij ons nog wel aan de hoge kant, zo concludeert de Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG).

Prijzenslag

BTG stelt dat er internationaal een prijzenslag gaande is op 4G-gebied. Het Franse Free biedt al een 4G-abonnement voor € 2 per maand, al krijg je hier maar 50 Mb per maand voor. Digi in Maleisië biedt voor iets meer dan € 5 per maand een bundel van 1 gigabyte data, het Italiaanse TIM biedt een 4-gb databundel aan voor € 5 per maand.

Veel data

Behalve met de prijzen, wordt er in het buitenland ook met de hoeveelheid data gestunt. In Denemarken biedt Telia een 100-gb bundel voor omgerekend € 54, concurrent TDK biedt 300 gig voor zo’n € 47. Met deze prijzen wordt het steeds verleidelijker om een vast internetabonnement op te zeggen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nederland

In Nederland is zo’n prijzenslag helaas nog niet gaande. In de laatste week van maart was Tele 2 ongeveer 20% goedkoper dan T-Mobile en circa 30% goedkoper dan vergelijkbare bundels van Vodafone en KPN. Momenteel begint een 1-GB sim only bij Tele2 bij € 9, bij Vodafone bij € 16 en bij KPN bij € 22,50. De grootste consumentenbundel in Nederland is thans 24 Gig voor € 35.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar