Terug naar 4 redenen waarom de iPhone SE een hit wordt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4 redenen waarom de iPhone SE een hit wordt

Door Laura Grootaarts23 maart 2016 11:343 min. leestijd1

Afgelopen maandag heeft Apple tijdens de keynote de nieuwe iPhone SE voorgesteld aan het publiek. Een iPhone die helemaal bij de tijd is, in een oud en vertrouwd jasje. Wij geven je 4 redenen waarom deze kleine iPhone weleens een grote hit zou kunnen worden.

iPhone SE

1. De iPhone SE is betaalbaar

Apple presenteert iPhone SE: klein, krachtig en goedkoop’, zo kopten we op deze site tijdens de keynote van afgelopen maandag – waarna we direct op de vingers werden getikt door sommige van onze lezers. Inderdaad, ‘goedkoop’ is wellicht iets te sterk en enthousiast uitgedrukt. Maar de iPhone SE is in ieder geval de goedkoopste, pardon, minst dure iPhone ooit. Het toestel met een opslagruimte van 16 GB kost € 489, die met 64 GB kost € 589. Dat zijn bedragen die voor veel mensen betaalbaar zijn en die ook als redelijk worden gezien voor een telefoon. Met dergelijke prijsjes spreek je hele nieuwe groepen gebruikers aan, wellicht ook in landen waar Apple tot nu toe nog weinig voet aan de grond heeft.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Mensen hebben behoefte aan een compacte iPhone

Groot, groter, grootst, dat was de ontwikkeling van de iPhone gedurende de laatste jaren. Maar veel mensen vinden een scherm van 4 inch – zoals dat van de nieuwe iPhone SE – groot genoeg. De voordelen zijn duidelijk: zo’n toestel laat zich gemakkelijk met één hand bedienen, met je duim bereik je zonder kunstgrepen alle delen van het scherm. Ook stop je zo’n toestel nog gemakkelijk in je broekzak. Vorig jaar gingen er nog meer dan 30 miljoen 4-inch iPhones over de toonbank en dat heeft echt niet alleen te maken met het prijskaartje dat eraan hangt.

3. Klein maar krachtig

Als je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus hebt, stond je na de presentatie van de iPhone SE misschien wat beduusd naar je telefoon te kijken. Want de iPhone SE doet het in veel opzichten een stuk beter dan dit toestel dat amper een jaar geleden nog Apple’s paradepaardje was. De camera is beter, je kunt 4K-video’s schieten en Live Photos maken, de processor is sneller, Siri luistert naar je als je telefoon niet aan de oplader hangt …

Kortom: met de iPhone SE heb je een toestel in handen dat beter vergelijkbaar is met de 6s dan met de 6. Je mist ten opzichte van het huidige topmodel een paar functies, bijvoorbeeld een snelle variant van Touch ID en het nieuwe 3D Touch, maar dat is niet iets waar mensen wakker van liggen. Apple heeft de technische specificaties van de huidige iPhone-modellen voor je op een rij gezet.

4. De iPhone SE is mooier dan de iPhone 6(s)

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar het design van de iPhone 5s is nog altijd bijzonder geliefd. De SE kopieert dit design één op één, en dan hebben we het dus niet alleen over het formaat. Dat betekent: een cameralens die niet uitsteekt, ronde volumeknoppen, een balk aan de achterzijde die de kleur van het toestel nog beter doet uitkomen. De randen zijn weer afgeplat in plaats van rond, iets wat ook een praktisch voordeel heeft:Ga jij op 29 maart de iPhone SE bestellen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone SE
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
jo
Lezer
jo

Dat men een ware schoonheid als de HTC One (bv.M8 of M9+) eeuwige vormvastheid gunt: top! HTC echter bashen wegens een zogenaamd achterhaalde schermresolutie maar diezelfde resolutie in de nieuwste Apple hot verkopen vind ik dan weer minder. Om kort te gaan: niet onaardig maar kan m.i. stukken mooier én scherper.