Terug naar 4 podcasts die je beluisterd moet hebben
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4 podcasts die je beluisterd moet hebben

Door Sven Lamers5 november 2015 14:144 min. leestijd0

Podcasts maken momenteel een revival door. En terecht, want er is altijd een spannend hoorspel of interessant praatprogramma om te beluisteren wanneer jij daar zin in hebt. Dit zijn de beste podcasts van het moment. In iCreate 72 vind je er nog veel meer.

1. Serial

Podcast: Serial

Deze podcast zorgde in 2014 voor de revival van de podcasts. In Serial probeert een groep journalisten de zaak rondom een waargebeurde moord uit de jaren negentig op te lossen. Hierbij werd student Adnan Syed in 1999 in de VS veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op studiegenote Hae Min Lee. Al snel wordt duidelijk dat er in de zaak grove fouten zijn gemaakt, zowel door de politie als de advocaat, en dat Syed mogelijk onterecht is veroordeeld.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het is een soort combinatie tussen de tv-series Cold Case en CSI, maar dan over een waargebeurde zaak. Eenmaal begonnen, kun je niet meer stoppen – net als bij een goede televisieserie. En het beste is dat jij de twaalf afleveringen meteen achter elkaar kunt luisteren. Eind dit jaar moet het tweede seizoen van Serial beginnen en komt ook de tv-serie.

2. 3voor12 niet te missen

Podcast 3 voor 12

Als je degene wilt zijn die al zijn vrienden vertelt over de toffe nieuwe artiesten die nog niemand kent maar op het punt van doorbreken staan, dan mag je de Nederlandse podcast van 3voor12 niet missen. Deze radioshow wordt ook gewoon op de radio uitgezonden, maar pas op elf uur ’s avonds. Omdat dat al veel mensen in bed liggen, is aflevering ook elke week te downloaden als podcast.

De ondertitel van de podcast is ‘niet te missen’ en dat zegt al genoeg: dit is de tofste muziek van het moment. Het is net alsof je gewoon naar 3FM luistert, maar dan met de muziek die pas over een maand of twee populair wordt. Leuk is vooral dat je de complete nummers mag luisteren – dat verwacht je niet van een podcast die gratis te downloaden is.

3. Mystery Show

Mystery Show

Onze wereld zit nog steeds vol met geheimen. Dankzij Google vind je op bijna alle vragen een antwoord, maar voor sommige mysteries gaat die vlieger niet op. Een privédetective inhuren is een duur grapje, maar gelukkig is er Starlee Kine, de dame achter de podcast Mystery Show. Zij lost vreemde, ongewone of gewoon grappige mysteries op die zij tegenkomt. Waarom sluit een videotheek midden in New York zomaar vanuit het niets? Waarvoor staat de tekening op een lunchbox die opgenomen is in de collectie van een museum? En waarom heeft iemand in de VS een kenteken met de zin ‘I love 911’? De Mystery Show heeft het alle deze mysteries opgelost. Er is eigenlijk maar één eis die Starlee aan een mysterie stelt: de oplossing mag niet te googelen zijn. Een leuke binnenkomer is aflevering vijf: ‘Source Code’.

4. Welcome to Macintosh

Podcast: Welcome to Macintosh

Als je nog eens goed naar je iPhone, iPad of Mac kijkt, dan vallen je zeker talloze kleine details op. Welcome to Macintosh is een podcast over juist deze kleine details die Apple zo bijzonder maken. Een voorbeeld: zoals je weet waren appicoontjes vóór iOS 7 allemaal gebaseerd op voorwerpen uit het echte leven. De app Agenda was bijvoorbeeld een echte agenda, inclusief lederen kaft en stiksels. Hoe kwam Apple tot dit uiterlijk? Of hoe ontstaan eigenlijk al die geruchten rondom Apple en zijn nieuwe producten? Worden die echt stiekem door Apple zelf naar buiten gebracht, of is er toch meer aan de hand? Je leert het in deze podcast. Het zijn maar een paar afleveringen, maar binnenkort begint het nieuwe seizoen met allerlei nieuwe weetjes over Apple.

Meer weten over podcasts?

In iCreate 72 vind je alles wat je moet weten over podcasts. Je leest hierin onder meer over:

  • Het fenomeen podcasts
  • Abonneren op podcasts
  • Toffe podcasts om te beluisteren

iCreate 72 ligt nu in de winkel en is ook te bestellen in onze webshop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar