Terug naar De 4 belangrijkste onthullingen van het Made by Google-event
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 4 belangrijkste onthullingen van het Made by Google-event

Door Sven Lamers10 oktober 2018 09:443 min. leestijd0

Gisteren hield Google in New York een event. In tegenstelling tot de Google I/O van het voorjaar, waarin vooral nieuwe software gepresenteerd werd, stond het event van gisteren bijna helemaal in het teken van hardware. Van tevoren waren al een aantal dingen gelekt, zoals nieuwe telefoons, maar Google had ook nog een aantal verrassingen in petto. Dit zijn de vier belangrijkste onthullingen die je als Apple-fan moet kennen.

1. De Pixel 3 en Pixel 3 XL

In de Android-wereld komen de Pixel-telefoons van Google nog het meest in de buurt van de iPhone, vooral wat de productfilosofie betreft. Google designt de Pixel 3 en Pixel 3 XL helemaal zelf, waardoor dus software én hardware afkomstig zijn van hetzelfde bedrijf. Ook de gebruikte hardware is ‘state-of-the-art’ en vergelijkbaar met de iPhones. Zo heeft de Pixel 3 XL een bijna randloos scherm met 6,3-inch, inclusief een inkeping (‘notch’) aan de bovenkant. Die Pixel 3 heeft wel een randje bovenin en moet het doen met een 5,5-inch scherm

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Net als bij de iPhone XS kreeg vooral de camera een grote update ten opzichte van de voorganger. Nog steeds geen dubbele camera aan de achterkant, maar wel een hoop nieuwe software-functies die je foto’s nog beter moeten maken. Er is een ‘high-res zoom’ die zonder telelens fantastische ingezoomde foto’s moet maken, een ‘Night sight’-modus voor opnames in het donker en een Photobooth -instelling waarbij automatisch foto’s van personen of huisdieren worden gemaakt. Bijzonder is de frontcamera: hier heeft Google wél een dubbele camera ingebouwd zodat je groothoek-selfies kunt maken. We kunnen niet wachten om de camera(‘s) te vergelijken met die van de iPhone XS. De Pixel 3 begint bij 849 euro, de 3 XL kost 949 euro.

2. De Pixel Slate

De Pixel Slate is Googles professionele tablet, en lijkt qua hardware een beetje op een mengelmoesje tussen de iPad Pro en MacBook Pro. Het 12,3-inch display wordt aangestuurd door Android, maar door Googles Chrome OS. Daarnaast heeft de Slate een vingerafdruksensor (Touch ID?) en een ingebouwde ‘Titan Security Chip’ (T2-processor?). Stylus en toetsenbord zitten er niet gratis bij, maar moet je voor een vergelijkbare prijs kopen als het Smart Keyboard en de Apple Pencil voor de iPad Pro. De Pixel Slate komt over een paar maanden beschikbaar en gaat in de VS 599 dollar kosten.

3. Google Assistent belt voor je op de Pixel

Tijdens de Google I/O presenteerde de zoekreus Duplex: een functie waarmee de Google Assistent belletjes voor je kan plegen en bijvoorbeeld een afspraak bij de kapper kan maken. Gisteren heeft Google gezegd dat deze functie stapsgewijs voor Pixel-telefoons in de VS wordt uitgerold. We kunnen niet wachten totdat Siri ook dergelijke gesprekken voor ons kan voeren … Maar misschien moeten we eerst maar ermee beginnen dat hij niet alles ‘op het web’ gaat zoeken wat we vragen.

Google Assistant telefoongesprek

4. Google Home Hub

Apple heeft de HomePod, Google heeft Google Home. Het nieuwste product in deze reeks is de Google Home Hub: een slimme speaker met geïntegreerd scherm. Dat maakt zo’n slimme speaker meteen wat praktischer. Wordt die niet gebruikt, toont het scherm allerlei nuttige info, zoals de tijd, agenda-afspraken en je reistijd naar het werk. Daarnaast kan de Home Hub als digitale fotolijst je kiekjes van Google Foto’s laten zien of je kijkt ermee YouTube-filmpjes.

Google-Home-Hub

Ook de HomeHub komt vooralsnog niet uit in Nederland, maar alleen in de VS, het VK en Australië. In de VS gaat die 149 dollar kosten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar