Terug naar Met deze belangrijke iPhone X-functie loopt Apple twee jaar voor op Android
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met deze belangrijke iPhone X-functie loopt Apple twee jaar voor op Android

Door Koen van Ekeren21 maart 2018 10:542 min. leestijd0

Met de TrueDepth-camera bezit de iPhone X een ongeëvenaard staaltje technologie. En het duurt nog zeker tot 2019 voordat er Android-telefoons komen die zich met deze 3D-technologie van Apple kunnen meten.

TrueDepth module iPhone X

Voorsprong op Android

Dit verklaren drie grote onderdelenfabrikanten tegenover Reuters. Het zou minstens nog een jaar duren voordat er een Android-toestel komt waarbij de 3D-gezichtsherkenning net zo geavanceerd is als bij Apple’s Face ID. Dit gezichtsherkenningssysteem maakte zijn intrede bij de iPhone X, die vorig jaar in september werd aangekondigd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar waarom lopen Android-fabrikanten zo ver achter? Volgens de producenten zit dat hem vooral in de vertical-cavity surface-emitting lasers, ook wel VCSELs. Dit is een kernonderdeel van de Face ID-hardware; de laserchips vuren 30.000 onzichtbare infrarode puntjes op het gezicht van de gebruiker af, om zo een zeer nauwkeurige 3D-scan te maken.

Dankzij het grote R&D-budget en een deal met VCSEL-fabrikant Finstar zit het bij Apple voorlopig wel goed met de voorraad VCSEL-onderdelen. Fabrikanten van Android-telefoons hebben – mede door de deals die Apple sluit – moeite om dezelfde technologie in te kopen.

Producten van Android zullen geduld moeten hebben tot meer bedrijven VCSELS produceren. Het gloednieuwe toestel van Samsung, de Galaxy S9, heeft overigens ook gezichtsherkenning, maar die is lang niet zo nauwkeurig en veilig als Face ID. Het vlaggenschip gebruikt Intelligent Scan om gezichten te herkennen, waarbij 2D-beelden worden gebruikt.

Belangrijke iPhone X-functie

Als je een smartphone wilt met veilige 3D-gezichtsherkenning, lijkt een iPhone X dus voorlopig de beste keuze. En dit jaar verschijnen er naar verluidt meer apparaten met Face ID. Misschien al bij de nieuwe iPad Pro, bijvoorbeeld. Mogelijk presenteert Apple die binnenkort tijdens WWDC 2018. Daarnaast rekenen we in september op drie nieuwe iPhones, met allen Face ID.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar