Terug naar 3D-scherm voor de iPad 3?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

3D-scherm voor de iPad 3?

Door Redactie iCreate6 mei 2011 09:202 min. leestijd3

Eerder schreven we al over geruchten dat de iPad 3 in navolging van de Nintendo 3DS een full 3D-LCD-scherm krijgt waarmee je zonder brilletje 3D-beelden kunt waarnemen. De opvolger van de iPad 2 staat voor het najaar gepland maar wordt volgens andere geruchten waarschijnlijk doorgeschoven naar volgend jaar.

Hollywood
Nu is er weer een gerucht over een 3D-scherm voor de 3  opgedoken. Ditmaal is het afkomstig van een anonieme ‘Hollywood-insider’ die betrokken is bij grote filmmaatschappijen en die tegen RCR Wireless heeft verteld dat de grote filmstudio’s al voorbereidingen treffen voor de productie van 3D-content, zodat die klaar is als de iPad 3 wordt gelanceerd. Het bericht zou zijn ‘bevestigd’ door her en der gelekte informatie bij het Chinese FoxConn.

Patent
We weten overigens al dat aan Apple in november vorig jaar een patent is verleend voor een ‘systeem van driedimensionale schermweergave’, Dit werd in januari gevolgd door geruchten over een 3D-scherm voor de volgende iPod touch.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2D-content
Naar verluidt heeft Apple problemen met een volledig 3D-scherm voor de iPad 3. Apple wil dat ook 2D-content goed wordt weergegeven voor gebruikers die geen behoefte hebben aan 3D en zoekt nog naar een oplossing.

3D-simulatie?
Onwaarschijnlijk is een iPad 3 met 3D-weergave in elk geval niet. Tenslotte zijn Franse onderzoekers er onlangs in geslaagd een virtuele 3D-weergave op een gewone iPad 2 te realiseren door slim gebruik te maken van de frontcamera om hoofdbewegingen te volgen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey Verseput
Lezer
Joey Verseput

Ik haat 3D. Als hij helemaal 3D word koop ik hem niet.

Gidoni
Lezer
Gidoni

ik ben zelf ook geen fan van de 3D hype.
aangezien ik nooit geen 3D zou kunnen aanschouwen, ivm 1 oog!.
(door een ongeval,, net voor dat de eerste 3D content opnieuw werd uitgebracht Avatar!)

dus maar goed ik zou het zowiezo geen vermeerdering vinden van een Ipad, in huis op Tv, wellicht wel en misschien als extra functie van de Mac/pc. maar niet als hedendaagse alledaagse. ik denk dat het daar nog niet zo ver voor is.

De huidige 3D is net iets verder als 20 jaar geleden naar de Jurasic park, actie. de kleuren zijn er nu bij.

Erik
Lezer
Erik

Ik vind het wel degelijk een meerwaarde hebben voor de iPad. Het moet alleen niet zo zijn dat je geen 2D kan kijken want daar sluit je anders gebruikers zoals @Gidoni mee uit. Apple kennende zou zoiets ook niet doen. Ik zag net trouwens dat je verdere ontwikkelingen kunt lezen op de website van 3D iPad. Ik vind het zeker interessant.