Terug naar 3D-display in iPhone 5?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

3D-display in iPhone 5?

Door Redactie iCreate12 januari 2011 11:372 min. leestijd3

Kleine 3D-displays die je kunt bewonderen zonder 3D-bril steken steeds vaker de kop op. Zo lanceert Nintendo in maart de 3DS – een gameboy met 3D-scherm – en komt Sony in de lente met de Bloggie 3D, een 3D-pocketcamera met op de achterzijde een 3D-display. Recente patentaanvragen laten zien dat ook Apple met deze techniek in de weer is. Dat zet me aan het denken: zal de volgende iPhone ook over een 3D-scherm beschikken?

Patent
Apple lijkt wel oren te hebben naar driedimensionale displays. Vorige maand werd het bedrijf namelijk de trotse eigenaar van een patent getiteld ‘Three-dimensional display system’. Dat hoeft niet te betekenen dat Steve Jobs en kornuiten het patent ook daadwerkelijk gaan gebruiken, maar Apple speelt dus wel met het idee.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Simply amazing’
Ik vrees echter dat de 3D-technologie – op dit moment – nog niet aan Apple’s standaard voldoet. Het idee van een iPhone met 3D-display vind ik zo gek nog niet, maar de beeldkwaliteit moet wel ‘great’, ‘gorgeous’ en ‘simply amazing’ zijn, om maar in Steve Jobs-termen te spreken. En dat is nog niet het geval. Het Retina-display van de iPhone 4 heeft zes (!) keer zoveel pixels als het scherm van de Nintendo 3DS. Beide schermen zijn 3,5 inch in diameter.

Het scherm van de 3DS zul je dus niet terugzien in de iPhone 5, het display is te slecht voor Apple’s doen. Jobs heeft vast zijn zinnen gezet op een 3D-display met dezelfde resolutie (of beter) dan het Retina-display. En zo’n scherm zal niet binnen een half jaar het levenslicht zien, de technologie is – denk ik – nog niet zo ver. Misschien over anderhalf jaar, als we toe zijn aan de iPhone 6.

Wat denk jij: onthult Apple in de nabije toekomst een iPhone met 3D-scherm?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 5
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mario
Lezer
Mario

Natuurlijk komt dat 3d-scherm, maar het moet idd. prima in orde zijn. Apple staat immers voor een ideaal qua design en kwaliteit en dat wordt ook verwacht van de firma.

maxietje
Lezer
maxietje

he ff voor de duidelijkheid ik ben grote nintendo fan, een 3ds is geen gameboy!!! Een paar verschillen:

touchscreen
twee schermen
veel moderner; gameboys worden niet meer gamaakt

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

@ Maxietje: Niet iedereen is zo’n groot Nintendo-fan dat ze de 3DS kennen. 😉

En je hebt gelijk: toen ik vorig jaar met een vroege versie van de 3DS speelde, had hij inderdaad een touchscreen, twee schermen en moderne graphics.