Terug naar Dit zijn de 3 punten die volledig veranderen in de App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de 3 punten die volledig veranderen in de App Store

Door Laura Grootaarts6 juni 2017 14:063 min. leestijd0

Apple vernieuwt zijn App Store volledig. De drukbezochte winkel barst langzamerhand uit zijn voegen, maar iOS 11 brengt het overzicht terug. Het is de grootste aanpassing van de App Store ooit. Dit artikel beschrijft de drie belangrijke veranderingen in de App Store.

App Store vernieuwd

1. Het tabblad Vandaag

Houd jij nog bij welke interessante apps er dagelijks hun debuut maken in de App Store? Waarschijnlijk niet, en zo mis je heel wat moois. Het tabblad Vandaag in de App Store geeft apps de aandacht die ze verdienen: redacteuren van Apple lichten op deze plek de opmerkelijkste apps van het moment uit. Niet alleen door het icoontje op te blazen en de ‘kopen, kopen, kopen!’-knop prominent in beeld te brengen, maar door achtergronden te leveren. Dit tabblad lijkt meer op een soort app-magazine dan op de etalage van een digitale winkel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En wat vind je dan zoal in dit app-magazine? Er zijn lijstjes van apps gecentreerd rondom een specifiek thema: van koffiepauze-app tot recepten-apps. De redactie selecteert voor jou een game én een app van de dag, en die mogen zeker niet ontbreken op je iPhone. Ook leuk: artikelen die je meer vertellen over een app in kwestie, zo krijg je een mooi kijkje achter de schermen. En dan zijn er ook nog tips en tricks die je laten zien wat voor handigs een app allemaal een kan.

2. Games

Je hebt in de App Store app staan én games. Games zijn natuurlijk ook gewoon apps, maar de game-populatie is zo gigantisch in aantal en in populariteit dat een eigen toegewijd plekje in de App Store absoluut gerechtvaardigd is. Daarom zijn apps en games in de nieuwe App Store uit elkaar getrokken. Met het tweede tabblad beland je voortaan in de speeltuin van de App Store: hier vind je de games.

3. Nieuwe app-pagina

Gebruik je je iPhone of iPad vooral voor het serieuzere werk, dan tik je op het naastgelegen tabblad: Apps. Ook de pagina van elke afzonderlijke app is in een nieuw jasje gestoken. Nieuw zijn de hitlijsten, de extra video’s, de beoordelingen en de in-app-aankopen.

Hitlijst

hitlijst App Store

Het is natuurlijk geen garantie dat je een uitstekende app te pakken hebt, maar apps die in de top 100 van de App Store belanden, doen in ieder geval iets goed. Heeft een app zo’n hoge notering? Dan staat die voortaan te pronken op deze plek.

Bewegend beeld

Video App Store
Schermafbeeldingen kunnen je al een goede indruk geven van hoe een app eruitziet, maar bewegend beeld vormt natuurlijk de overtreffende trap. Daarom zie je in de nieuwe App Store véél meer videootjes van apps, dan weet je wat je aanschaft.

Beoordelingen

App Store review
Gaat het om restaurants dan schromen we niet om online onze mening te spuien. Maar bij apps? Apple probeert dit nu aan te moedigen door een duidelijkere weergave van de reviews. Eerder was er ook al interactie mogelijk met ontwikkelaars: zij kunnen reageren op je kritiek. Die reacties worden beter zichtbaar.

In-app aankopen

App Store aankopen
Je kunt aankopen vanuit apps nu ook meteen vanuit de App Store verrichten. Nee, de naam ‘in-app aankoop’ klopt dan eigenlijk niet meer helemaal. Maar het is wel gemakkelijk voor als je toch al zeker weet dat je alle levels van een game wilt gaan spelen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar