Terug naar 3 redenen waarom de iWatch op 9 september komt (of niet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

3 redenen waarom de iWatch op 9 september komt (of niet)

Door Jelle Mol28 augustus 2014 11:524 min. leestijd0

Komt de iWatch inderdaad op 9 september? Het doorgaans goed ingelichte Re/code beweert van wel. Eerder werd gesproken van een speciaal evenement in oktober, maar Re/code beweert nu dat de introductie van het nieuwe product naar voren is geschoven en tegelijk met de iPhone 6 wordt gepresenteerd. Drie redenen waarom de iWatch, of hoe het apparaat ook gaat heten, op 9 september gepresenteerd gaat worden.

1. Re/code zegt het; iOS 8 en Health bewijzen het

Techsite Re/code (voorheen AllThingsD) is niet de minste als het gaat om Apple-geruchten. De website wist correct de introductie van de laatste iPhone en iPad te voorspellen en oprichter Walt Mossberg staat bekend om zijn goede relatie met topmannen van Apple. Dat betekent natuurlijk niet dat Mossberg van Tim Cook te horen heeft gekregen dat er een iWatch aankomt, maar het gaat hier absoluut om een betrouwbare bron.

Andere geruchten zijn voornamelijk gebaseerd op iOS 8 en Apple’s Health-strategie. iOS 8 brengt een aantal nieuwe functies met zich mee die vergaande integratie met een smartwatch mogelijk maken. Daarbij moet gedacht worden aan widgets, een verbeterd Notificatiecentrum en Continuity. Maar de beste aanwijzing is Apple’s focus op gezondheid. In de Health-app kan een heleboel data verzameld worden en de iWatch zou bij uitstek geschikt zijn je gezondheid te meten. Meer hierover lees je in onze feature over Health in iCreate 60.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Health in iOS 8

2. Eerst aankondigen, later pas in de winkels

Foto’s van gelekte onderdelen zoals bij de iPhone en iPad hebben we van de iWatch nog niet gezien. Maar zo gek is dat niet, als je bedenkt dat de productie waarschijnlijk nog niet is begonnen. Want nieuwe producten van Apple, en dan bedoelen we écht nieuwe, liggen niet direct na de presentatie in de winkels. De allereerste iPhone deed er bijna 6 maanden over om de winkelschappen te bereiken en ook de iPad had een dikke 2 maanden nodig. Met een presentatie op 9 september heeft Apple nog 3,5 maand om voor kerst in de winkels te liggen.

Een andere verklaring voor het gebrek aan informatie over de iWatch-productie is dat deze, net als de Mac Pro, plaatsvindt in de VS. Op die manier heeft Apple waarschijnlijk meer vat op geheimhouding dan in de Foxconn-fabrieken in China.

3. Apple werkt al jaren aan een wearable

Oké, ook dit is een gerucht, maar als Apple inderdaad al jaren aan een wearable werkt, dan is nu het moment om ermee naar buiten te treden. De smartwatches van Pebble en Samsung zijn al sinds vorig jaar op de markt en ook LG en Motorola hebben hun horloges geïntroduceerd. Dat betekent dat Apple goed zou moeten weten wat wel en niet werkt, boven op de jaren aan ontwikkeling die ze er al in hebben gestoken. Nog langer wachten betekent dat Apple achter de feiten aan gaat lopen. Bovendien is iOS 8, inclusief Health en HomeKit zo goed als af. Nu alleen dat stukje hardware nog.

Geen iWatch op 9 september

Totdat er dinsdagavond, 9 september inderdaad een iWatch op het podium verschijnt, is echter niets zeker. Daarom 2 redenen waarom er géén wearable op de volgende keynote wordt gepresenteerd.

1. De iWatch is nog niet af

‘Het ontwikkelen van een smartwatch blijkt moeilijker dan gedacht’, beweerde een Chinese analist onlangs. En dus moeten we nog wachten tot 2015. We weten dat Apple redelijk perfectionistisch is als het aankomt op nieuwe producten en we zien liever geen herhaling van het Kaarten-debacle. Zeker voor een langverwacht product als de iWatch is het aannemelijk dat Apple nog niets laat zien totdat ze er in Cupertino tevreden over zijn. Nieuwe technologieën in de iWatch, zoals een glucosesensor en het gebruik van saffierglas, zouden bovendien uitdagingen op productiegebied met zich meebrengen,

2. Er komt helemaal geen iWatch

Toegegeven, heel aannemelijk is het niet, maar toch bestaat er een kans dat er nooit een smartwatch van Apple gaat komen. Misschien heeft Apple eraan gewerkt, maar ziet men er geen toekomst in. Want anders dan iOS, dat onlosmakelijk is verbonden met de App Store, zou de iWatch een vrij beperkt apparaat kunnen zijn dat op de lange termijn weinig omzet oplevert uit softwareverkoop. Ook blijft het de vraag hoe interessant de markt voor wearables eigenlijk is. Is het niet gewoon een hype waarbij voorbij wordt gegaan aan functionaliteit?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar