Terug naar 3 redenen waarom Apple de Keynote streamt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

3 redenen waarom Apple de Keynote streamt

Door Redactie iCreate1 september 2010 11:122 min. leestijd1

Vanavond is het Apple-evenement live te volgen op de Apple-website. Maar waarom streamt Apple de Keynote, dat hebben ze toch nog nooit gedaan? Dit is niet helemaal waar, volgens TechCrunch werd zeven jaar geleden een Macworld-presenatie ook live uitgezonden. Apple deed dit destijds om hun nieuwe streaming technologie (QuickTime Streaming Server) te demonstreren.

Apple is niet een bedrijf dat zonder goede reden een stream aanbiedt, ze voeren vast iets in hun schild. Dankzij de meedenkende bezoekers van TechCrunch kan ik jullie drie redenen aandragen waarom Apple heeft besloten het evenement live te streamen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Media streamen is een onderwerp van de Keynote
Het streamen van media kan op twee manieren aan bod komen; iTV of iTunes. De opvolger van de Apple TV, omgedoopt tot ‘iTV’, beschikt volgens geruchten over weinig tot geen opslagcapaciteit. Hoe kun je digitale films en televisieseries dan opslaan en bekijken? Door ze te streamen van Apple’s mediaservers. Het is ook mogelijk dat iTunes meer op Spotify gaat lijken. Dat zou betekenen dat Apple het streamen van muziek uit een online bibliotheek gaat aankondigen.

2. Het is een test voor Apple’s nieuwe datacenter
Begin dit jaar toonden wij de eerste beelden van Apple’s datacomplex in de Amerikaanse staat North Carolina. Dit datacenter van 46.452 vierkante meter is door Apple in het leven geroepen om schandalig veel dataverkeer en online opslagcapaciteit aan te kunnen bieden. Het uitzenden van deze live videostream zou een generale repetitie kunnen zijn. Voordat het datacenter later dit jaar volledig in gebruik wordt genomen.

3. Wifi-problemen tijdens presentatie voorkomen
Steve Jobs was not amused toen zijn iPhone niet naar behoren functioneerde tijdens de WWDC-keynote eerder dit jaar. Het Wifi-netwerk was toen overbelast door de vele bloggers in de zaal. Met het aanbieden van een videostream is bloggen vanuit de zaal niet langer nodig en dus wordt het Wifi-netwerk niet zoveel belast.

Ongeacht Apple’s achterliggende plan, ik hoop niet dat deze live stream een eenmalige uitspatting is. Als de verbinding de vele Apple.com-bezoekers aan kan, zie ik dit als het begin van een mooie traditie; Apple streamt voortaan alle presentaties live.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Erik de Boer
Lezer
Erik de Boer

Reden nr.4: er wordt iets gepresenteerd wat we gewoon allemaal moeten kunnen zién, zoals een nieuwe generatie MacBook Air maar dan uitgevoerd als een grotere iPad die als volwaardige laptop qua geheugen, processor, aansluitmogelijkheden enz. gebruikt kan worden.