Terug naar '21,5-inch iMac krijgt Retina 4K-scherm'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'21,5-inch iMac krijgt Retina 4K-scherm'

Door Jelle Mol26 juni 2015 09:412 min. leestijd0

Mogelijk introduceert Apple dit najaar een 21,5-inch iMac met Retina 4K-scherm. Dat blijkt uit de broncode van de bèta van OS X El Capitan, het nieuwe besturingssysteem dat in oktober beschikbaar komt. In de code is ondersteuning voor een scherm van 4096 x 2304 pixels opgenomen, wat neerkomt op een ruime verdubbeling van de huidige resolutie van de kleinste iMac.

4K iMac

De introductie van een Retina 4K-model zou een logisch vervolg zijn op de 27-inch iMac met Retina-scherm, die eind vorig jaar gelanceerd werd. Daarbij werd de resolutie van de bestaande 27-inch iMac verdubbeld naar maar liefst 5120 x 2880 pixels, wat resulteert in een haarscherp Retina-scherm. Omdat het iMac-broertje voorzien is van een kleiner scherm, is een 5K-resolutie overbodig om dezelfde pixeldichtheid te bereiken. Met de genoemde resolutie van 4096 x 2304 zou de pixeldichtheid namelijk precies hetzelfde zijn als de 5K iMac.

5K Retina iMac

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

In de code van OS X Yosemite zijn dergelijke verwijzingen niet opgenomen, dus het lijkt echt om een nieuw scherm te gaan. Daarnaast wordt in OS X El Capitan ook verwezen naar een nieuwe grafische kaart van Intel, die eerder deze maand gelanceerd werd. Deze chipset zou krachtig genoeg moeten zijn om al het grafische geweld te gaan aansturen.

Afstandsbediening met bluetooth

Maar dat is niet alles wat de bèta ons vertelt. 9to5Mac ontdekte dat de code min of meer bevestigt dat Apple aan een nieuwe bluetooth-afstandsbediening werkt die multi-touch ondersteunt. Ook is er mogelijk een integratie met Siri en Force Touch, dat inmiddels zijn weg heeft gevonden naar de trackpad van nieuwe MacBooks. De nieuwe afstandsbediening zou de opvolger worden van de Apple Remote, die in zijn huidige aluminium vorm geïntroduceerd werd in 2005. Vermoedelijk heeft dit ook te maken met een nieuwe Apple TV.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar