Terug naar ‘iPhone krijgt in 2019 3D-sensor op de achterkant en verbetert sterk in AR’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone krijgt in 2019 3D-sensor op de achterkant en verbetert sterk in AR’

Door Koen van Ekeren15 november 2017 10:262 min. leestijd0

De iPhone X is uitgerust met een zeer geavanceerde TrueDepth-camera, maar bij het volgende vlaggenschip doet Apple daar mogelijk nog een schepje bovenop. Apple zou in 2019 een iPhone willen uitbrengen met een 3D-sensor op de achterkant.

TrueDepth module iPhone X

3D-sensor

Dit schrijft Bloomberg op basis van bronnen. Op de voorkant blijft de TrueDepth-camera aanwezig, maar de achterkant van de ‘2019 iPhone’ zou een nieuwe 3D-sensor komen. Deze zou de AR-capaciteiten van de iPhone drastisch verbeteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De sensor werkt anders dan de TrueDepth-camera van de iPhone X, die 30.000 lasterpunten gebruikt om 3D-objecten te herkennen. De nieuwe sensor baseert zijn berekeningen de zogenoemde ‘Tijd van Vlucht’. Hierbij berekent de laser de tijd voordat het licht van de laser terugkaatst. Op basis hiervan wordt een 3D-model van de omgeving gemaakt.

Met de nieuwe sensor worden applicaties met augmented reality een stuk realistischer. Wel is het volgens de bronnen van Bloomberg nog afwachten of de sensoren daadwerkelijk gebruikt gaan worden. De technologie bevindt zich in een vroeg stadium en Apple is bijzonder veeleisend als het gaat om nieuwe techieken.

ARKit

Dit jaar lanceerde Apple een nieuwe softwaretool, genaamd ARKit. Dit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudig om augmented reality-apps te maken voor de iPhone. De tool is goed als het gaat om het identificeren van vlakke oppervlakken en het plaatsen van virtuele objecten. Dit levert allerlei leuke apps op die je zeker eens moet uitproberen.

Maar met verticale vlakken – zoals deuren, muren en ramen – heeft het meer moeite en er ontbreekt een nauwkeurige dieptebepaling. Een 3D-sensor op de achterkant zou het ARKit-framework flink verbeteren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar