Terug naar ’16-inch MacBook Pro met nieuw design verschijnt in september’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’16-inch MacBook Pro met nieuw design verschijnt in september’

Door Koen van Ekeren24 juni 2019 09:232 min. leestijd0

De geruchten hangen al een tijdje in de lucht: Apple komt dit jaar met een 16-inch MacBook Pro, die is voorzien van een nieuw ontwerp. Volgens analist Jeff Lin van onderzoeksbureau IHS Markit is de 16-inch MacBook Pro release op een opmerkelijk moment: tijdens de ‘iPhone-keynote’ in september.

16-inch MacBook Pro release

16-inch MacBook Pro release

De september-keynote staat traditioneel in het teken van nieuwe iPhones en de laatste jaren is het ook het decor van de nieuwe Apple Watch. Een Mac werd er tijdens dit evenement nog nooit aangekondigd, maar dat gaat volgens Lin dit jaar wel gebeuren.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Verder meldt de analist dat de MacBook Pro beschikt over een lcd-scherm van LG Display. Eerder gingen er nog geruchten dat Apple werk maakt van een oled-display voor de 16-inch MacBook Pro.

Volgens Lin heeft de 16-inch MacBook Pro een resolutie van 3072 x 1920 pixels. Nu doet de huidige grootste MacBook (15-inch MacBook Pro) het nog met een resolutie van 2880 x 1800 pixels. Daarnaast meldt de analist dat de MacBook Pro – niet geheel verrassend – een nieuwe processor in zich heeft, maar meer details daarover zijn nog niet bekend.

Het is niet duidelijk hoe nauwkeurig de informatie van IHS Markit is, dus neem het vooral met een scheut zout. Wel lijkt het door de vele geruchten vrijwel zeker dat er dit jaar nog een 16-inch MacBook Pro komt. We verwachten dat Apple die niet in september aankondigt, maar tijdens een extra event in oktober.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Nieuw ontwerp

Volgens eerdere geruchten van Ming-Chi Kuo heeft de MacBook Pro een compleet nieuw ontwerp. Het scherm wordt dus groter, maar naar verluidt houdt het model ongeveer dezelfde afmetingen. Dit zou betekenen dat de 16-inch MacBook Pro vrijwel randloos wordt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar