Terug naar Verklapt Apple de komst van een nieuwe MacBook Pro 16-inch?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verklapt Apple de komst van een nieuwe MacBook Pro 16-inch?

Door Laura Grootaarts27 oktober 2020 10:332 min. leestijd0

Komt er dit jaar nog een nieuwe 16-inch MacBook Pro uit? Het zou zomaar kunnen. Door een slordigheidje in een update van de app Boot Camp, heeft Apple dit gerucht zelf de wereld in geholpen.

16-inch MacBook Pro 2020

Apple heeft vorige week een update uitgebracht voor Boot Camp, een app waarmee je Windows kunt gebruiken op je Mac. Een bijzonder saaie update overigens, maar in de release-notes stond een opmerkelijk detail. Daarin werd namelijk gesproken over een bug die verholpen is op de 16-inch MacBook Pro 2019 én 2020. Maar de MacBook Pro 2020 bestaat helemaal niet. Conclusie: die komt er misschien nog aan!

De 16-inch MacBook Pro 2019 is Apple’s meest geavanceerde MacBook. Hij heeft smalle randen rondom het scherm, een Magic Keyboard met schaarmechanisme en een Intel Core-processor van de negende generatie. Het zou kunnen dat er een opvolger in aantocht is, want deze Mac is inmiddels ook alweer bijna een jaar oud.

Mac-event in november

Eén ding is zeker: er komt dit jaar nog een nieuwe Mac uit. Apple heeft in juni een eigen chip aangekondigd, de Apple Silicon, en daarbij de belofte gedaan dat de eerste Mac die hiermee is uitgerust nog dit jaar verschijnt. De vraag is: welke Mac krijgt de primeur?

Een MacBook Pro 16-inch wordt door Apple-kenners eigenlijk nooit genoemd als de ideale kandidaat hiervoor. Boot Camp draait ook helemaal niet op Apple Silicon-apps. Dus als Apple’s release-notes kloppen en er een nieuwe Pro komt die Boot Camp draait, dan heeft deze per definitie een Intel-processor. Waarschijnlijk horen we meer tijdens een event in november. De uitnodigingen daarvoor moeten overigens nog verstuurd worden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar