Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verklapt Apple de komst van een nieuwe MacBook Pro 16-inch?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
15-inch MacBook Pro verdwijnt


Lees verder na de advertentie

Komt er dit jaar nog een nieuwe 16-inch MacBook Pro uit? Het zou zomaar kunnen. Door een slordigheidje in een update van de app Boot Camp, heeft Apple dit gerucht zelf de wereld in geholpen.

16-inch MacBook Pro 2020

Apple heeft vorige week een update uitgebracht voor Boot Camp, een app waarmee je Windows kunt gebruiken op je Mac. Een bijzonder saaie update overigens, maar in de release-notes stond een opmerkelijk detail. Daarin werd namelijk gesproken over een bug die verholpen is op de 16-inch MacBook Pro 2019 én 2020. Maar de MacBook Pro 2020 bestaat helemaal niet. Conclusie: die komt er misschien nog aan!

De 16-inch MacBook Pro 2019 is Apple’s meest geavanceerde MacBook. Hij heeft smalle randen rondom het scherm, een Magic Keyboard met schaarmechanisme en een Intel Core-processor van de negende generatie. Het zou kunnen dat er een opvolger in aantocht is, want deze Mac is inmiddels ook alweer bijna een jaar oud.

Mac-event in november


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eén ding is zeker: er komt dit jaar nog een nieuwe Mac uit. Apple heeft in juni een eigen chip aangekondigd, de Apple Silicon, en daarbij de belofte gedaan dat de eerste Mac die hiermee is uitgerust nog dit jaar verschijnt. De vraag is: welke Mac krijgt de primeur?

Een MacBook Pro 16-inch wordt door Apple-kenners eigenlijk nooit genoemd als de ideale kandidaat hiervoor. Boot Camp draait ook helemaal niet op Apple Silicon-apps. Dus als Apple’s release-notes kloppen en er een nieuwe Pro komt die Boot Camp draait, dan heeft deze per definitie een Intel-processor. Waarschijnlijk horen we meer tijdens een event in november. De uitnodigingen daarvoor moeten overigens nog verstuurd worden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors