Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple stopt met de 15-inch MacBook Pro’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
15-inch MacBook Pro verdwijnt


Lees verder na de advertentie

De geruchten gaan al een tijdje: Apple zou dit najaar komen met een compleet vernieuwde 16-inch MacBook Pro. Dat betekent waarschijnlijk het einde van de 15-inch MacBook Pro, zo voorspelt een analist van onderzoeksbureau IHS Market.

15-inch MacBook Pro verdwijnt

De analist is Jeff Lin, die vaker voorspelingen doet over het lot van de MacBook Pro en goede contacten heeft binnen de toeleveringsketen. Lin zag de 15-inch MacBook Pro eerder nog niet zo snel verdwijnen, maar hij is er nu vrij zeker van dat de productie van dit model nog dit jaar stopt. Dat zou in november zijn.

Aan ene kant is het verrassend dat de 15-inch MacBook Pro verdwijnt, want Apple bracht in mei nog een vernieuwde 15-inch MacBook Pro uit. Toch is dit niet zo vreemd, want de 16-inch MacBook Pro heeft volgens geruchten dezelfde afmetingen als de 15-inch-versie. Het nieuwe model heeft echter slankere randen om het scherm heen, waardoor er meer ruimte is voor het display.

De 16-inch MacBook Pro zal het huidige model van 15-inch dus vervangen, in plaats van dat ze naast elkaar bestaan. Volgens bronnen van Lin begint de productie van de vernieuwde MacBook in september. De analist voorspelt niet wanneer de 16-inch MacBook Pro vervolgens in de verkoop gaat, maar waarschijnlijk zal dit in oktober zijn. In deze maand organiseert Apple regelmatig een event, dat in het teken staat van nieuwe Macs. We verwachten dat je de 16-inch MacBook Pro dan direct na de keynote kunt bestellen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder heeft Lin informatie over de processor. De nieuwe MacBook Pro zou uitgerust zijn met een Intel Coffee Lake processor uit de H-serie. Dit is dezelfde processor als de nieuwste 15-inch MacBook Pro heeft. Standaard heeft de processor zes cores, en dit zou je kunnen uitbreiden naar acht.

Resolutie

Eerder deed Lin ook uitspraken over de resolutie van de 16-inch MacBook Pro. Nu heeft de grootste MacBook een resolutie van 2880 x 1800 pixels, maar met het inchje erbij breidt dat zich uit naar 3072 x 1920 pixels.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over nieuwe Macs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Forbes.