Terug naar ’14-inch MacBook Pro hoef je dit jaar niet meer te verwachten’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’14-inch MacBook Pro hoef je dit jaar niet meer te verwachten’

Door Laura Grootaarts13 mei 2020 09:222 min. leestijd0

Vorige week bracht Apple een nieuwe 13-inch MacBook Pro uit. Voor mensen die hoopten op een 14-inch variant van deze MacBook, was dat een teleurstelling. Maar er is goed nieuws: de 14-inch MacBook Pro is zeker nog niet afgeschreven.

16-inch MacBook Pro release

14-inch MacBook Pro: 2021 wordt het jaar

Vorig jaar werd de 15-inch MacBook Pro variant opgevolgd door een 16-inch model met smallere randen rondom het scherm. De MacBook werd daarom in totaal niet heel veel groter. Er waren diverse aanwijzingen dat Apple hetzelfde trucje zou toepassen op de 13-inch MacBook Pro. Uiteindelijk verscheen er vorige week een nieuwe MacBook Pro met een vernieuwd Magic Keyboard en meer opslag en … een scherm van 13 inch.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar volgens insiders komt de 14-inch MacBook Pro er wel degelijk: waarschijnlijk ligt hij in 2021 in de winkels. Deze informatie is afkomst van het Twitter-account @L0vetodream. Wie hierachter zit is onduidelijk, maar via dit account werden eerder ook al correcte uitspraken gedaan over toekomstige Apple-producten. Zo wist dit account als allereerste de release-datum van de iPhone SE te noemen.

MacBook Pro met mini-led-scherm

De uitspraak van @L0vetodream sluit overigens mooi aan op wat Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder naar buiten bracht. Volgens hem brengt Apple op korte termijn diverse producten uit met een verbeterd mini-led-scherm. Een mini-led-scherm heeft betere helderheid, contrast en kleurweergave en benadert zelfs de duurdere oled-schermen.

Hierbij noemde Kuo naast een 14-inch MacBook Pro ook een 16-inch MacBook Pro, 27-inch iMac Pro, 12,9-inch iPad Pro, 10,2-inch iPad en 7,9-inch iPad mini. Eerder verwachtte hij ze vanaf eind 2020, maar door de coronacrisis is alles doorgeschoven naar 2021. Apple-producten die we dit jaar nog wel verwachten, zijn onder meer een over-ear koptelefoon, een nieuwe Apple TV en natuurlijk de iPhone 12. Door de omstandigheden is het wel mogelijk dat de nieuwe iPhone dit jaar enkele maanden later pas verschijnt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar